08/03/2019 08/03/2019 Πρόκειται για ένα από τα ιερότερα σύμβολα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, η Ιερή Εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται στην Τήνο και έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του Έλληνα για την Παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Κάτι που αρκετοί μπερδεύουν, εξαιτίας της κεντρικής πανηγύρεως του...
08 Μαρτίου, 2019 - 22:24

Παναγία της Τήνου: Η εικόνα χωρίς τα τάματα – ΦΩΤΟ

Διαδώστε:
Παναγία της Τήνου: Η εικόνα χωρίς τα τάματα – ΦΩΤΟ

Πρόκειται για ένα από τα ιερότερα σύμβολα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, η Ιερή Εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται στην Τήνο και έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του Έλληνα για την Παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Κάτι που αρκετοί μπερδεύουν, εξαιτίας της κεντρικής πανηγύρεως του Ναού της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο, είναι η απεικόνιση της Παναγίας στην συγκεκριμένη εικόνα. Η Εικόνα της Παναγίας της Τήνου δεν απεικονίζει την Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά τον Ευαγγελισμό. Πρόκειται για μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον Απόστολο Λουκά. Πως είναι όμως η εικόνα της Παναγίας πίσω από τα τάματα των πιστών; Αυτή είναι μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις της εικόνας της Παναγίας της Τήνου, χωρίς τα αφιερώματα- τάματα των πιστών που βρίσκονται πάνω σε εκείνη. Δείτε τη φώτο με την εμβληματική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου χωρίς τα τάματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων