10/02/2023 10/02/2023 Στις 26 Μαρτίου του 1993 και γύρω στις 14:00 έγιναν σε διάστημα τριών λεπτών δύο σεισμικές δονήσεις των 5,5 και 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ στην πόλη του Πύργου Ηλείας. Η μεσολάβηση τριών λεπτών μεταξύ των δύο μεγάλων σεισμικών δονήσεων είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές, αφού οι κάτοικοι μετά τον πρώτο σεισμό βγήκαν...
10 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2023 - 11:48

Πώς ο Άγιος Χαράλαμπος πολιούχος του Πύργου έσωσε τους κατοίκους από τον σεισμό

Διαδώστε:
Πώς ο Άγιος Χαράλαμπος πολιούχος του Πύργου έσωσε τους κατοίκους από τον σεισμό

Στις 26 Μαρτίου του 1993 και γύρω στις 14:00 έγιναν σε διάστημα τριών λεπτών δύο σεισμικές δονήσεις των 5,5 και 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ στην πόλη του Πύργου Ηλείας.

Η μεσολάβηση τριών λεπτών μεταξύ των δύο μεγάλων σεισμικών δονήσεων είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές, αφού οι κάτοικοι μετά τον πρώτο σεισμό βγήκαν από τα σπίτια και τα καταστήματά τους.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής πέθανε μόνο μία γυναίκα από καρδιακή προσβολή.

Την ώρα του σεισμού πολλά μικρά παιδιά με τα αθώα μάτια τους, είδαν, όπως λένε, τον «παππού», δηλαδή τον πολιούχο του Πύργου Άγιο Χαράλαμπο, να κρατάει με απλωμένα τα χέρια του τα σπίτια της πόλης για να μην πέσουν.

Μετά το σεισμό πολλοί κάτοικοι είδαν στον ύπνο τους τον Άγιο Χαράλαμπο να τους αναφέρει, ότι με δική του παρέμβαση ο μεγάλος σεισμός χωρίστηκε σε δύο μικρότερους.

Γι’ αυτό και οι κάτοικοι του Πύργου για να ευχαριστήσουν τον πολιούχο τους που για μια ακόμη φορά τους έσωσε, έκαναν περιφορά της εικόνας του Αγίου στην πόλη.

ΠΗΓΗ: www.pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων