30/11/2020 30/11/2020 Δίπλα στον παλιό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα βρίσκεται το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα,  εκεί όπου σύμφωνα με την παράδοση δίδασκε και εν συνεχεία σταυρώθηκε. Επάνω ακριβώς από την είσοδο η πλάκα γράφει: «Νημερτές το δ’ ύδωρ/Δημήτερος ην ποτε νούσοις/Ένθα παγείς ξύλω Ανδρέας/Πάτρας αμφιβέβηκε (Ιαματικό είναι τούτο το νερό που κάποτε της θεάς Δήμητρας...
30 Νοεμβρίου, 2020 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2020 - 16:43

Στο Αγίασμα του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Διαδώστε:
Στο Αγίασμα του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Δίπλα στον παλιό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα βρίσκεται το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα,  εκεί όπου σύμφωνα με την παράδοση δίδασκε και εν συνεχεία σταυρώθηκε.

Επάνω ακριβώς από την είσοδο η πλάκα γράφει: «Νημερτές το δ’ ύδωρ/Δημήτερος ην ποτε νούσοις/Ένθα παγείς ξύλω Ανδρέας/Πάτρας αμφιβέβηκε (Ιαματικό είναι τούτο το νερό που κάποτε της θεάς Δήμητρας ήταν, όπου ο Ανδρέας σε ξύλο προσηλώθηκε και προστατεύει την Πάτρα)».

Αποτελεί αντίγραφο της χαμένης αρχικής πλάκας και το επίγραμμα αποδίδεται στον Αρχιεπίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό, δεν αποκλείεται όμως να είναι παλαιότερο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων