06/04/2019 06/04/2019 Είναι η εικόνα της Παναγίας της Χαβάης στην οποία έχουν αποδοθεί θαύματα που αφορούν σωματικές και πνευματικές θεραπείες… Τυφλοί είδαν και πάλι το φως του ήλιου, παράλυτοι στηρίχθηκαν στα πόδια τους, άνθρωποι με καρκίνο βρήκαν την υγειά τους… Σε ένα πρόσφατο θαύμα της, η εικόνα – όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί –...
06 Απριλίου, 2019 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2019 - 15:44

Δείτε την εικόνα της Θεοτόκου που ρέει μύρο ασταμάτητα όση ώρα την προσκυνούν οι πιστοί! (βίντεο)

Διαδώστε:
Δείτε την εικόνα της Θεοτόκου που ρέει μύρο ασταμάτητα όση ώρα την προσκυνούν οι πιστοί! (βίντεο)

Είναι η εικόνα της Παναγίας της Χαβάης στην οποία έχουν αποδοθεί θαύματα που αφορούν σωματικές και πνευματικές θεραπείες… Τυφλοί είδαν και πάλι το φως του ήλιου, παράλυτοι στηρίχθηκαν στα πόδια τους, άνθρωποι με καρκίνο βρήκαν την υγειά τους… Σε ένα πρόσφατο θαύμα της, η εικόνα – όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί – έρεε ασταμάτητα μύρο προς ευλογία των πιστών που την προσκυνούσαν!

Του Αντώνη Μακατούνη

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν όσα βλέπουν τα μάτια κι όσα νιώθει η καρδιά. Ιερείς και απλοί πιστοί βιώνουν το θαύμα και βουρκώνουν. Προσκυνούν την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου κι εκείνη τους «ανταμείβει» ρέοντας μύρο ακατάπαυστα… Αλείφουν το μέτωπό τους, τα μάγουλα, τις γενειάδες τους.  Βουτούν στο άγιο υγρό βαμβάκι και υφάσματα… για να μεταφέρουν την ευλογία και σε δικούς τους ανθρώπους που δε βρίσκονται εκεί τη συγκλονιστική αυτή στιγμή που αποδεικνύει πόσο ζωντανή θρησκεία είναι η Ορθοδοξία.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:


Ο αρχικός «ιδιοκτήτης» της Εικόνας είναι ο Υποδιάκονος Νεκτάριος ο οποίος την απέκτησε ως δώρο για την ονομαστική του εορτή και διαπίστωσε ότι μοσχοβολούσε όπου κι αν την ακουμπούσε… Μετά την αναγνώρισή της ως θαυματουργή ο Υποδιάκονος ορίστηκε φύλακας της,  υπεύθυνος  για την ασφάλεια και τη φροντίδα της αφού δεν υπάρχει έως τώρα ναός που να την φιλοξενεί μόνιμα .

Τον Ιούνιο του 2008, η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε επίσημα ως θαυματουργή και άξια τιμής  την εικόνα της Θεοτόκου στη Χαβάη και της έδωσε την ευλογία να ταξιδέψει σε Ορθόδοξες εκκλησίες.

Η Παναγιά της Χαβάης έχει βρεθεί σε πάνω από 1000 εκκλησίες στη Βόρειο Αμερική  και την έχουν προσκυνήσει εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.  Έχουν ήδη υποβληθεί αιτήσεις για τη μεταφορά της  στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τους Αγίους Τόπους, τη Ρουμανία, το Άγιο Όρος και τη Σερβία.

Όταν η εικόνα βρέθηκε  στη  Γεωργία το 2014, κατόπιν αιτήματος Πατριάρχη ΗΛΙΑ Β’ της Γεωργίας, την προσκύνησαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πιστοί ενώ αναφέρθηκαν δεκάδες θαύματα ακόμη και θεραπεία του καρκίνου όπως είχε δημοσιοποιήσει, με ανακοίνωσή του,  το ίδιο το Γεωργιανό Πατριαρχείο.

Όπως λένε οι πιστοί και μόνο με την παρουσία της  εικόνας κοντά σου, αισθάνεσαι τόση αγάπη και χαρά. Είναι πραγματικά απερίγραπτο…

Tα τελευταία χρόνια το  Ίδρυμα Iveron προσπαθεί να συγκεντρώσει  χρήματα για την ανέγερση ναού στη Χαβάη, που θα φιλοξενήσει τη θαυματουργή  εικόνα της Παναγίας. Δεδομένου ότι εικόνα αποκαλύφθηκε σύμφωνα με την παράδοση με  θαύμα στη συγκεκριμένη χώρα, η μεταφορά της σε άλλη χώρα για στέγαση δεν αποτελεί επιλογή.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων