14/02/2022 14/02/2022 Ένα εκκλησάκι βρίσκεται μέσα σε τούρκικο εστιατόριο στην Ασιατική Πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Στο κρυφό ορθόδοξο εκκλησάκι στο Μόδι ίσα ίσα χωράνε δύο άνθρωποι μέσα με την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης κι ένα βρυσάκι για το αγίασμα. Χτισμένο εκεί που κάποτε, τη δεκαετία του΄20, βρήκαν Έλληνες ψαράδες να τρέχει αγίασμα απ’ τον βράχο . Χρόνια αργότερα...
14 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2022 - 10:37

Το κρυφό εκκλησάκι κάτω από τουρκικό εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:
Το κρυφό εκκλησάκι κάτω από τουρκικό εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη

Ένα εκκλησάκι βρίσκεται μέσα σε τούρκικο εστιατόριο στην Ασιατική Πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Στο κρυφό ορθόδοξο εκκλησάκι στο Μόδι ίσα ίσα χωράνε δύο άνθρωποι μέσα με την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης κι ένα βρυσάκι για το αγίασμα. Χτισμένο εκεί που κάποτε, τη δεκαετία του΄20, βρήκαν Έλληνες ψαράδες να τρέχει αγίασμα απ’ τον βράχο . Χρόνια αργότερα το οίκημα από πάνω έγινε το εστιατόριο ενός Ρωμιού (γνωστός ως Κώτσος, εξ’ ου και το σημερινό όνομα του μαγαζιού, Koço).

Σήμερα αμέτρητοι ταξιδιώτες απολαμβάνουν τη θέα και το φαγητό, αλλά δεν γνωρίζουν πως κάτω απ’ τα πόδια τους βρίσκεται ένας τέτοιος θησαυρός.

Πηγή: welove2travel.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων