16/08/2019 16/08/2019 Παρόν σε όλα τα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας ήταν χθες, 15 Αυγούστου το Πρακτορείο Ορθοδοξία. Ο ελληνισμός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, τίμησε την Μεγαλοχάρη και έκλεινε ευλαβικά στην θαυματουργή Της εικόνα. Στην Τήνο η Μαρεβίνα Κουτσοβασίλη με τον Βαγγέλη Καρπαθάκη κατέγραψαν μοναδικές στιγμές, με τους προσκυνητές από όλον τον κόσμο ανάβουν ένα κερί...
16 Αυγούστου, 2019 - 10:13

Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στα προσκυνήματα της Παναγίας

Διαδώστε:
Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στα προσκυνήματα της Παναγίας

Παρόν σε όλα τα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας ήταν χθες, 15 Αυγούστου το Πρακτορείο Ορθοδοξία. Ο ελληνισμός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, τίμησε την Μεγαλοχάρη και έκλεινε ευλαβικά στην θαυματουργή Της εικόνα.

Στην Τήνο η Μαρεβίνα Κουτσοβασίλη με τον Βαγγέλη Καρπαθάκη κατέγραψαν μοναδικές στιγμές, με τους προσκυνητές από όλον τον κόσμο ανάβουν ένα κερί για την Υπεραγία Θεοτόκο και να προσκυνούν της Χάρη Της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ 

«Παίρνουμε δύναμη και βρίσκουμε καταφύγιο στη πίστη μας»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ: Χιλιάδες πιστοί προσκυνούν τη Χάρη Της
ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΣ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Στην Πάρο ο Γιώργος Φερδής μετέφερε τις συγκινητικές εικόνες από ιερό προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Στον λαμπρό καθεδρικό ναό της Εκατονταπυλιανής, ένα ζωντανό μνημείο 17 αιώνων, τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου συλλειτουργούντων του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου και του οικείου ιεράρχη Παροναξίας Καλλινίκου. «Η Παναγία μας είναι ο σιωπηλός μάρτυρας της ιστορίας» σημείωσε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Θεοδώρητος επικαλούμενος την ευλογία της Θεοτόκου, τονίζοντας πως «Απορώ πως μερικοί που λαμβάνουν θέσεις στην κυβέρνηση αγνοούν την ύπαρξη αυτών των μνημείων όπως η Παναγία μας Εκατονταπυλιανή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ

ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή

ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ο φακός του Χρήστου Μπόνη κατέγραψε την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και συνεργασίας .

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Ύδρας ενώ μιλώντας για την σημερινή μεγάλη εορτή και τους ύμνους της ημέρας συνέκρινε την Παναγία με την Εύα δίνοντας την απάντηση των Πατέρων της Εκκλησίας ότι δηλαδή πρόκειται για δύο μορφές που ανταποκρίνονται με διαφορετικό τρόπο στο κάλεσμα του Θεού. «Η Εύα ζούσε προνομιακά στον παράδεισο. Την πλησίασε ο όφις και κατάφερε να την παρασύρει χάνοντας την κοινωνία που είχε με τον Θεό και αποξενώθηκε, γιατί ήθελε να είναι ανεξάρτητη. Και σύμφωνα με τον ψαλμωδό έκατσε απέναντι και έκλαψε. Η Παναγία μεγάλωσε στην Ναζαρέτ, σε ένα χώρο δύσκολο. Την επισκέφθηκε ο Αρχάγγελος και δεν της είπε εύκολα λόγια. Εκείνη ταράχτηκε, αλλά δεν αρνήθηκε. Έγινε η γέφυρα, να ανεβάσει τον άνθρωπο στον ουρανό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Επίτιμος Δημότης Ύδρας ο Αρχιεπ. Αθηνών

ΥΔΡΑ: Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπ. Αθηνών

Αρχιεπ. Ιερώνυμος: Η Εύα και η Παναγία

 

Στο Πόρτο Λάγιος βρέθηκε ο Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Με την παρουσία των Βατοπαιδινών πατέρων και πλήθος πιστών τελέστηκε απόψε την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Πανηγυρική Αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας στο Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος στην Ξάνθη.

Στις 20:00 το απόγευμα ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό.

Ο χορός των Βατοπαιδινών πατέρων με τις ψαλμωδίες, δίνουν το στίγμα της πνευματικής κατάνυξης που δημιουργείται εντός του ναού.

Πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει έρθει στο μοναστήρι για να λάβει την χάρη της Παναγίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων