04/11/2019 04/11/2019 Στο χωριό της Σίψας την εποχή εκείνη υπήρχε ένας σοβαρά ασθενής, που επί οκτώ μήνες δεν έβγαινε η ψυχή του. Μία ημέρα ο όσιος λέγει: – Έχετε κι ένα άρρωστο εδώ και δεν με πήγατε καθόλου να τον δω. Τότε τον σήκωσαν στα χέρια [ήταν ανάπηρος τότε], για να τον πάνε στην οικία του ασθενούς....
04 Νοεμβρίου, 2019 - 10:22

Το πρώτο θαύμα του Οσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) στην Σίψα!

Διαδώστε:
Το πρώτο θαύμα του Οσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) στην Σίψα!

Στο χωριό της Σίψας την εποχή εκείνη υπήρχε ένας σοβαρά ασθενής, που επί οκτώ μήνες δεν έβγαινε η ψυχή του. Μία ημέρα ο όσιος λέγει:

– Έχετε κι ένα άρρωστο εδώ και δεν με πήγατε καθόλου να τον δω.

Τότε τον σήκωσαν στα χέρια [ήταν ανάπηρος τότε], για να τον πάνε στην οικία του ασθενούς.

Αφού χαιρέτησε ο όσιος, πλησίασε τον ασθενή ιδιαίτερα και του είπε:

– Γιατί ψευδορκίστηκες και ψευδομαρτύρησες;

Ο ασθενής είχε πει ψέματα πως έδωσε χρήματα σε κάποιον για την αγορά ενός ζώου, από αυτά που το κράτος έδινε δωρεάν. Ο όσιος είπε να πάνε να φέρουν χώμα από τον τάφο του νεκρού, τον οποίο είχε εξαπατήσει ο ασθενής και του το ακούμπησαν επάνω του.

Ο όσιος αφού βεβαιώθηκε ότι ομολόγησε την αμαρτία του, του ανέγνωσε συγχωρητική ευχή και μετά από δέκα ημέρες ανεπαύθη εν Κυρίω ειρηνικά.

Αυτό είναι το πρώτο θαύμα, κατά τους χωρικούς, που τέλεσε ο όσιος στη Σίψα.

Πηγή: pemptousia.gr/Από το βιβλίο του Μοναχού Μωυσή Αγιορείτη, ο «Όσιος Γεώργιος της Δράμας, (1901-1959)», έκδοση Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Σωτήρος, Ταξιάρχες (Σίψα) Δράμας..

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων