30/10/2019 30/10/2019 Στo πλαίσιo εορτασμού του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, στο Ωδείο Ρεθύμνου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνδιοργανώνει με την Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ρεθύμνης, τη βιβλιοπαρουσίαση συλλογής επετειακών ποιημάτων «150 χρόνια Αρκάδι. Ποιήματα». Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α 19:00 –...
30 Οκτωβρίου, 2019 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2019 - 10:34

«150 χρόνια Αρκάδι. Ποιήματα»

Διαδώστε:
«150 χρόνια Αρκάδι. Ποιήματα»

Στo πλαίσιo εορτασμού του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, στο Ωδείο Ρεθύμνου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνδιοργανώνει με την Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ρεθύμνης, τη βιβλιοπαρουσίαση συλλογής επετειακών ποιημάτων «150 χρόνια Αρκάδι. Ποιήματα».

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

19:00 – Χαιρετισµοί.

  • Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύµνου κ. Μαρία Λιονή.
  • Δήµαρχος Ρεθύµνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης.
  • Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύµνης και Αυλοποτάµου κ.κ. Ευγένιος.

19:15 – Οµιλίες.

  • Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, Αντιπρύτανης Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριµνας του Πανεπιστηµίου Κρήτης: «O διαγωνισµός ποίησης για το Αρκάδι ως κοινωνικό και εκδοτικό γεγονός».
  • Μαρίνα Δετοράκη, Αν. Καθ. του Τµήµατος Φιλολογίας: «Βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής επετειακών ποιηµάτων «150 Χρόνια Αρκάδι. Ποιήµατα».
  • Γιάννης Κοκκινάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Τµήµατος Ιστορίας και Αρχαιολογίας: «Ηλεκτρονική βιβλιογραφία – βάση δεδοµένων για την Επανάσταση του 1866-69: Μια πρώτη αποτίµηση».
  • Ελένη Κωβαίου, Υπεύθυνη Κλειστών Συλλογών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστηµίου Κρήτης: «Ηλεκτρονική βιβλιογραφία της Κρητικής Επανάστασης 1866-69: αποτύπωση του διεθνούς αντίκτυπού της στην οµώνυµη συλλογή της Ανέµης».
  • Γιάννης Ζαϊµάκης, Καθηγητής και Προέδρος του Τµήµατος Κοινωνιολογίας και Ανδρέας Βάββος, Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τµήµατος Κοινωνιολογίας: «Ερευνώντας την κοινωνική ιστορία των Αρκάδιων αγώνων στο Ρέθυµνο».
  • Μουσικό πρόγραµµα από τον κ. Ιωάννη Σωπασή και το συγκρότηµα του.

 

*θα διανεµηθεί δωρεάν το βιβλίο των ποιηµάτων σε όλους τους παρισταµένους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων