27/10/2021 27/10/2021 Η 27η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 2005 από την UNESCO ως η Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς την αξία της οπτικοακουστικής αρχειακής κληρονομιάς και τη διάσωσή της για τις μελλοντικές γενιές. Το θέμα του φετινού εορτασμού έχει τίτλο “Το δικό σου παράθυρο στον κόσμο» (“Your Window to the World”)....
27 Οκτωβρίου, 2021 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 16:18

1977: Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στην πρώτη ζωντανή μετάδοση

Διαδώστε:
1977: Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στην πρώτη ζωντανή μετάδοση

Η 27η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 2005 από την UNESCO ως η Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς την αξία της οπτικοακουστικής αρχειακής κληρονομιάς και τη διάσωσή της για τις μελλοντικές γενιές. Το θέμα του φετινού εορτασμού έχει τίτλο “Το δικό σου παράθυρο στον κόσμο» (“Your Window to the World”). Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε. παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό τεκμήριο, το οποίο προσφέρει ένα ξεχωριστό «παράθυρο» στον κόσμο της τέχνης και του θεάτρου, καθώς εγκαινιάζει την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση θεατρικών παραστάσεων στην ελληνική τηλεόραση.

Πρόκειται για την θεατρική παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη από το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, που ανέβηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το 1977 και αποτελεί την πρώτη ζωντανή μετάδοση στην ελληνική τηλεόραση. Προλογίζει ο τότε Διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ Φώτης Μεσθεναίος, ο οποίος υπογραμμίζει τη νέα προοπτική απευθείας μεταδόσεων θεατρικών παραστάσεων και ακολουθεί μήνυμα του σκηνοθέτη της παράστασης Σπύρου Ευαγγελάτου προς τους τηλεθεατές.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής: μετάφραση του έργου, Κώστας Ταχτσής, σκηνοθεσία, Σπύρος Ευαγγελάτος, σκηνικά-κοστούμια, Νίκος Πολίτης. Στους κύριους λόγους οι: Νίκος Μπουσδούκος (Διόνυσος), Ηλίας Λογοθέτης (Ξανθίας), Δημήτρης Πιατάς (Ηρακλής), Λευτέρης Βογιατζής (Ευριπίδης), Στέφανος Κυριακίδης (Αισχύλος), Στάθης Κακκαβάς (Πλούτων).

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων