30/11/2021 30/11/2021 Αναγνώρισης και επαίνου από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, δια του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, τυγχάνει το Φεστιβάλ Ορθόδοξου Κινηματογράφου Byzanfest, το οποίο γεννήθηκε ως ιδέα στη Μελβούρνη και υλοποιείται από τον ομογενή κ. Χρήστο Βλαχονάσιο. Με αφορμή τη φετινή, πέμπτη διοργάνωση του Byzanfest, ο κ. Χρυσουλάκης τονίζει σε...
30 Νοεμβρίου, 2021 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2021 - 21:42

9.000 θεατές στο Φεστιβάλ Ορθόδοξου Κινηματογράφου Byzanfest

Διαδώστε:
9.000 θεατές στο Φεστιβάλ Ορθόδοξου Κινηματογράφου Byzanfest

Αναγνώρισης και επαίνου από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, δια του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, τυγχάνει το Φεστιβάλ Ορθόδοξου Κινηματογράφου Byzanfest, το οποίο γεννήθηκε ως ιδέα στη Μελβούρνη και υλοποιείται από τον ομογενή κ. Χρήστο Βλαχονάσιο.

Με αφορμή τη φετινή, πέμπτη διοργάνωση του Byzanfest, ο κ. Χρυσουλάκης τονίζει σε μήνυμά του τη μεγάλη σημασία του Φεστιβάλ και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον ιδρυτή και διευθυντή του, κ. Βλαχονάσιο.

«Την επιτυχία του αντανακλά το γεγονός ότι οι θεατές των ταινιών που προβλήθηκαν, από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, έφτασαν τις 9.000 μέσα στις εννέα μέρες που διήρκησαν» σημειώνει ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η τόσο επιτυχημένη πολιτισμική δράση και είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας, να συμβάλουμε κι εμείς με τις δικές μας δυνάμεις, για μια ακόμα πιο επιτυχημένη συνέχεια».

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του κ. Χρυσουλάκη:

«Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την ευκαιρία που μου δίνεται να επικοινωνήσω μαζί σας με την ολοκλήρωση του Byzanfest 2021. Όπως όλοι γνωρίζουμε, πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ορθόδοξου Κινηματογράφου στον κόσμο. Ένα Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το University of St Katherine’s και ολοκληρώθηκε με επιτυχία για πέμπτη φορά. Την επιτυχία του αντανακλά το γεγονός ότι οι θεατές των ταινιών που προβλήθηκαν, από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, έφτασαν τις 9.000 μέσα στις εννέα μέρες που διήρκησαν.

Παράλληλα, το γεγονός ότι οι προβολές πραγματοποιήθηκαν τόσο σε αίθουσες, όσο και διαδικτυακά, πολλαπλασιάζει τη σημασία της διοργάνωσης. Αυτό διότι με τη δημιουργία μιας κοινής δράσης και τη συμμετοχή σε αυτή, έφερε κοντά τους Έλληνες από διάφορα σημεία της γης όπου βρίσκονται.

Η μεγάλη σημασία του Byzanfest έγκειται, ωστόσο, στη μοναδική προσέγγισή του μέσω της προβολής σειράς δημιουργικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από όλο τον ορθόδοξο κόσμο. Προφανής στόχος είναι η προβολή και η προώθηση της πίστης, του πολιτισμού, της ιστορίας και της δημιουργικότητας της Ορθοδοξίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Ωστόσο, σε μια χρονιά που οι Έλληνες σε όλον τον κόσμο γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας, η επιτυχής διοργάνωση μιας τέτοιου είδους εκδήλωσης αποκτά μια άλλη σημασία. Αποκτά άλλη σημασία, διότι προσεγγίζει από μια άλλη οπτική γωνία, συνολικά, και με μια μοναδική ευρύτητα την Ορθοδοξία. Την Ορθοδοξία, ως αναμφισβήτητο στοιχείο της ταυτότητας του Ελληνισμού, συνυφασμένο με τις αρχές και τις αξίες που διαπνέουν τη μακρά ιστορία των Ελλήνων. Αρχές όπως η θυσία, η πίστη, η αλληλεγγύη, το όραμα, η αρετή και η ελευθερία.

Εμείς, στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας βρισκόμαστε δίπλα στους Έλληνες της Διασποράς. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να αποτελέσουμε πάντα γέφυρα επικοινωνίας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το μητροπολιτικό κέντρο, την πατρίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη με την ιδιότητά μου, ως Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Chris Vlahonasio, διευθυντή και ιδρυτή του Φεστιβάλ, ο οποίος, με τις άοκνες προσπάθειές του, αλλά και τη σημαντική βοήθεια των Ελλήνων της Διασποράς, κατάφερε τα τελευταία χρόνια από μια μικρή ιδέα που γεννήθηκε στη Μελβούρνη να φτάσει να δημιουργήσει ένα με κάθε έννοια μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η τόσο επιτυχημένη πολιτισμική δράση και είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας, να συμβάλλουμε κι εμείς, με τις δικές μας δυνάμεις, για μια ακόμα πιο επιτυχημένη συνέχεια».

 

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων