03/04/2019 03/04/2019 Ο Σωτήρ του Κόσμου “Salvator Mundi,” του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αγνοείται… Το έργο του κορυφαίου Ιταλού δημιουργού, που χρονολογείται από το 1500,δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη προς 450 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που δόθηκε ποτέ για τη απόκτηση έργου τέχνης σε δημοπρασία. Ο πίνακας αγοράστηκε...
03 Απριλίου, 2019 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2019 - 11:05

Αγνοείται ο “Σωτήρ του Κόσμου” του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Διαδώστε:
Αγνοείται ο “Σωτήρ του Κόσμου” του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ο Σωτήρ του Κόσμου “Salvator Mundi,” του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αγνοείται…
Το έργο του κορυφαίου Ιταλού δημιουργού, που χρονολογείται από το 1500,δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη προς 450 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που δόθηκε ποτέ για τη απόκτηση έργου τέχνης σε δημοπρασία.

Ο πίνακας αγοράστηκε από τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud.
Ο Al-Saud πιστεύεται ότι ενήργησε ως πληρεξούσιος για τον πρίγκηπα Mohammed bin Salman, διάδοχο του Θρόνου, ο οποίος το 2018 ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Το υπουργείο Πολιτισμού του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε περίπου ένα μήνα μετά την αγορά του πίνακα, ότι το έργο τέχνης θα εκτίθετο στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι. Αλλά η προγραμματισμένη για τον περασμένο Σεπτέμβριο έκθεση του έργου ακυρώθηκε και έκτοτε ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται.

Αξιωματούχοι του υπουργείου αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον πίνακα, αλλά και το προσωπικό του Μουσείου δηλώνει ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται.

“Είναι τραγικό”, δήλωσε στους New York Times η Dianne Modestini, καθηγητής στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και ενός εκ των συντηρητών του “Salvator Mundi”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων