15/10/2019 15/10/2019 Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλη ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, διοργανώνει το ΣΤ΄ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 29 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Στο Πρόγραμμα του Συμποσίου...
15 Οκτωβρίου, 2019 - 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 13:25

Αναμένεται το ΣΤ΄ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης

Διαδώστε:
Αναμένεται το ΣΤ΄ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης

Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλη ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, διοργανώνει το ΣΤ΄ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 29 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Στο Πρόγραμμα του Συμποσίου θα συμπεριληφθούν επιστημονικές ανακοινώσεις, που θα αναφέρονται σε θέματα της νεοελληνικής εκκλησιαστικής τέχνης (19ος αι. έως και σήμερα). Ως θεματικές ενότητες του Συμποσίου ορίζονται οι ακόλουθες: α) αρχιτεκτονική, β) ζωγραφική, γ) γλυπτική και δ) μικροτεχνία. Οι ανακοινώσεις θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και η διάρκειά τους να μην υπερβαίνει τα 15 λεπτά της ώρας. Στόχος και επιδίωξη της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι η έκδοση των Πρακτικών του Συμποσίου.

Για όλες τις ανακοινώσεις θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής, με καθορισμό του τίτλου του θέματος και περίληψη, μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2020. Στο κείμενο της περίληψης, που δεν θα υπερβαίνει τις 500 λέξεις, το ονοματεπώνυμο του ομιλητή και ο τίτλος της ανακοίνωσης θα προηγούνται με κεφαλαία γράμματα. Η γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η Times New Roman. Oι περιλήψεις να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή.

Η Τιμητική Επιτροπή του Συμποσίου αποτελείται από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη, τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Ευθύμιο Τσιγαρίδα και την Ομότιμη Καθηγήτρια κ. Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμά Ιωαννίδη, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Ιωάννα Στουφή-Πουλημένου και τον τ. Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Κόρδη, τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρο Μαμαλούκο, τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Παυλόπουλο και τον Δρ. Θ. κ. Ιωάννη Φριλίγκο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι περιλήψεις θα αποστέλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected] ή [email protected], [email protected] και [email protected].

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7275758, 6936846068 (Ι. Στουφή-Πουλημένου)
FΑΧ: 210 7275758

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων