28/09/2022 28/09/2022 Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το ορατόριο «Μεγάλες Ώρες» το οποίο παρουσιάζει ο όμιλος Πεμπτουσία και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20.30,  στο Ηρώδειο. Η γενική πρόβα έγινε το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο μουσικό έργο, μία πολυπρόσωπη...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 21:22

Αντίστροφη μέτρηση για τις «Μεγάλες ‘Ωρες» από το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός στο Ηρώδειο – Φωτορεπορτάζ από τη γενική πρόβα

Διαδώστε:
Αντίστροφη μέτρηση για τις «Μεγάλες ‘Ωρες» από το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός στο Ηρώδειο – Φωτορεπορτάζ από τη γενική πρόβα

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το ορατόριο «Μεγάλες Ώρες» το οποίο παρουσιάζει ο όμιλος Πεμπτουσία και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20.30,  στο Ηρώδειο.


Η γενική πρόβα έγινε το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο μουσικό έργο, μία πολυπρόσωπη μεγάλη παραγωγή!


Η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης, η Ελεάννα Βαρελά, ο κάτοχος πέντε βραβείων Emmy, Αμερικανός μουσικός και ηθοποιός Jonathan Jackson και 100 χορωδοί θα ερμηνεύσουν ύμνους προς την Παναγία συνδυάζοντας τη Βυζαντινή με τη Δυτική Μουσική. “Οι Μεγάλες Ώρες” αναμένεται να καθηλώσουν το κοινό στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, κάτω από την Ακρόπολη.


Συνθέτης του έργου “Μεγάλες Ώρες” ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Πρόκειται για μουσική τριλογία στην οποία ο συνθέτης μέσα από τη δική του μουσική καταθέτει τη γνώση του από τη βυζαντινή και δυτική μουσική.

Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών  διευθύνει ο Στάθης Σούλης. Αφηγητής με τον μοναδικό καθηλωτικό του τρόπο ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου.


Συμμετέχουν οι Χορωδίες: “Chorus Vivendi”, «Μελωδοί» και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το μουσικό ορατόριο «Μεγάλες Ωρες» αποτελείται από δύο ενότητες τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη. Από την δισκογραφική του δουλειά «Της Σιωπής ο Τόπος» και σε πρώτη εκτέλεση από τον ακυκλοφόρητο δίσκο του «ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ»

Το ορατόριο «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει ο όμιλος Πεμπτουσία και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Την τελική πρόβα κατέγραψε η δημοσιογράφος του ope.gr και της Pemptousia Tv, Στέλλα Μοτίτσιου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων