03/09/2020 03/09/2020 Νόμος του κράτους είναι και επισήμως η Αναμόρφωση των Ωρολογίων Προγραμμάτων των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων ύστερα και από τη δημοσίευση του ΦΕΚ το οποίο υπογράφει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τίθεται σε ισχύ από το τρέχον διδακτικό έτος 2020 – 2021. Στις τρις τάξεις του Γυμνασίου οι μαθητές...
03 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2020 - 11:11

Νέα Ωρολόγια Προγράμματα Εκκλησιαστικών Γυμνασίων-Λυκείων

Διαδώστε:
Νέα Ωρολόγια Προγράμματα Εκκλησιαστικών Γυμνασίων-Λυκείων

Νόμος του κράτους είναι και επισήμως η Αναμόρφωση των Ωρολογίων Προγραμμάτων των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων ύστερα και από τη δημοσίευση του ΦΕΚ το οποίο υπογράφει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τίθεται σε ισχύ από το τρέχον διδακτικό έτος 2020 – 2021.

Στις τρις τάξεις του Γυμνασίου οι μαθητές θα διδάσκονται το μάθημα των Θρησκευτικών για 2 ώρες την εβδομάδα, ενώ τα μαθήματα Θρησκευτικής Εξειδίκευσης  (Θέματα από την Αγία Γραφή,
Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας, Εκκλησιαστική Ιστορία και Πατέρες και Θεολόγοι της Εκκλησίας, Βυζαντινή Μουσική, Εικονογραφία) θα διδάσκονται ανά 2 ώρες.

Στο Λύκειο με εξαίρεση τη Γ’ Λυκείου, όπου το μάθημα των Θρησκευτικών θα είναι 1 ώρα, στην Α’ και Β’ Λυκείου θα διδάσκεται από 2 ώρες.

Τα δε μαθήματα Θρησκευτικής Εξειδίκευσης θα διδάσκονται 2 ώρες την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα αυτά είναι:

Για την Α’ Λυκείου: Στοιχεία Λειτουργικής και Τελετουργικής,  Βυζαντινή Μουσική, Εικονογραφία

Για τη Β’ Λυκείου: Θέματα Δογματικής Θεολογίας, Βυζαντινή Μουσική, Εικονογραφία

Για τη Γ’ Λυκείου: Θέματα Χριστιανικής Ηθικής και Ποιμαντικής Θεολογίας, Βυζαντινή Μουσική, Εικονογραφία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΦΕΚ

Πίνακας με τα μαθήματα του Γυμνασίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων