08/06/2021 08/06/2021 Τον τίτλο του διδάκτορα του Πανεπιστημίου Hacettepe της Τουρκίας έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βίκτωρ Κοπουστσού, εφημέριος της ρωσικής παροικίας Κωνσταντινούπολης, Ιερατικός Προϊστάμενος των Σλαβόφωνων και Γκαγκαούζων Άγκυρας και υπεύθυνος για τους Γκαγκαούζους της Τουρκίας, μετά την επιτυχή υποστήριξη της διατριβής του με θέμα: «Η προφορική γλώσσα των Γκαγκαούζων: το παράδειγμα της περιφέρειας Κουπτσάκ». Την διδακτορική διατριβή επέβλεψε...
08 Ιουνίου, 2021 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 16:55

Διδάκτωρ ο Αρχιμανδρίτης Βίκτωρ Κοπουστσού

Διαδώστε:
Διδάκτωρ ο Αρχιμανδρίτης Βίκτωρ Κοπουστσού

Τον τίτλο του διδάκτορα του Πανεπιστημίου Hacettepe της Τουρκίας έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βίκτωρ Κοπουστσού, εφημέριος της ρωσικής παροικίας Κωνσταντινούπολης, Ιερατικός Προϊστάμενος των Σλαβόφωνων και Γκαγκαούζων Άγκυρας και υπεύθυνος για τους Γκαγκαούζους της Τουρκίας, μετά την επιτυχή υποστήριξη της διατριβής του με θέμα: «Η προφορική γλώσσα των Γκαγκαούζων: το παράδειγμα της περιφέρειας Κουπτσάκ». Την διδακτορική διατριβή επέβλεψε ο καθηγητής Νουρεττίν Ντεμίρ.

Ο π. Βίκτωρ, με καταγωγή από το Κουπτσάκ, στο διδακτορικό του πραγματεύεται τις φωνητικές, φωνολογικές και λεξιλογικές πτυχές των γκαγκαούζικων.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μόσχας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης (Istanbul Üniversitesi).

Ο π. Βίκτωρ κάνει μεταφράσεις λειτουργικών κειμένων στα γκαγκαούζικα και γράφει θρησκευτικά βιβλία για παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων