31/05/2022 31/05/2022 Το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιολογίας και Αρχαίας Εγγύς Ανατολής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «Διαπολιτισμικές Επαφές ανάμεσα στην αρχαία Εγγύς Ανατολή και στη Μεσόγειο (Intercultural Contacts between Ancient Near East and the Mediterranean)», στις 2 και 3 Ιουνίου 2022, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Στο Συνέδριο...
31 Μαΐου, 2022 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 13:06

Διεθνές Συνέδριο στο ΑΠΘ: «Διαπολιτισμικές Επαφές ανάμεσα στην αρχαία Εγγύς Ανατολή και στη Μεσόγειο»

Διαδώστε:
Διεθνές Συνέδριο στο ΑΠΘ: «Διαπολιτισμικές Επαφές ανάμεσα στην αρχαία Εγγύς Ανατολή και στη Μεσόγειο»

Το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιολογίας και Αρχαίας Εγγύς Ανατολής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «Διαπολιτισμικές Επαφές ανάμεσα στην αρχαία Εγγύς Ανατολή και στη Μεσόγειο (Intercultural Contacts between Ancient Near East and the Mediterranean)», στις 2 και 3 Ιουνίου 2022, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Στο Συνέδριο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι εργασίες του Συνεδρίου θα εστιάσουν στις επαφές ανατολής-δύσης στην προχριστιανική περίοδο, ξεκινώντας από τα τέλη της τρίτης χιλιετίας π.Χ. και φτάνοντας ως τα τέλη της πρώτης χιλιετίας π.Χ. Θα παρουσιαστούν μελέτες που αφορούν στις ποικίλες σχέσεις του ελληνισμού με το αρχαίο Ισραήλ, την αρχαία Αίγυπτο, την αρχαία Μεσοποταμία αλλά και με την αρχαία Ινδία και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτότυπες πηγές.

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά από τον σύνδεσμο: https://www.auth.gr/video/video-diethnes-synedrio-diapolitismikes/

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων