17/10/2022 18/10/2022 Τα πολυάριθμα και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας ψηφιδωτά της Συρίας αναδεικνύει η ψηφιακή έκθεση «Συρία δὲ, Μουσῶν ἐργαστήριον», που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Εθνικό Μουσείο της Δαμασκού. Την έκθεση, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων Συρίας, εγκαινίασαν η υπουργός Πολιτισμού της Συρίας Lubana...
17 Οκτωβρίου, 2022 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 1:33

Εγκαίνια ψηφιακής έκθεσης ψηφιδωτών στη Δαμασκό

Διαδώστε:
Εγκαίνια ψηφιακής έκθεσης ψηφιδωτών στη Δαμασκό

Τα πολυάριθμα και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας ψηφιδωτά της Συρίας αναδεικνύει η ψηφιακή έκθεση «Συρία δὲ, Μουσῶν ἐργαστήριον», που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Εθνικό Μουσείο της Δαμασκού.

Την έκθεση, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων Συρίας, εγκαινίασαν η υπουργός Πολιτισμού της Συρίας Lubana Mshaweh και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας Ναταλία Πούλου.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Δαμασκό Νικόλαος Πρωτονοτάριος, ο γενικός διευθυντής Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας Nazir Awad, ο διευθυντής Ανασκαφών Houmam Saad, η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Φλώρα Καράγιαννη και το μέλος του ΔΣ του Κέντρου, επ. καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Αναστάσιος Τάντσης, ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας Δαμασκού, καθώς και του Πατριαρχείου Αντιοχείας, το επιστημονικό προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων της Συρίας και πλήθος κόσμου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων