12/03/2024 12/03/2024 Λίγο καιρό μετά την υπογραφή σύμβασης που αφορά το έργο «Ανακαίνιση Κτιρίων Συνεδριακού Κέντρου Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης», προϋπολογισμού 3.100.000,00€, που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και υπογράφηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο Δ.Σ. του Ιδρύματος και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, η ανάδοχος εταιρεία «Smart Constructions», εγκαταστάθηκε στους χώρους του...
12 Μαρτίου, 2024 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 17:25

Εγκατάσταση αναδόχου εταιρείας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Εγκατάσταση αναδόχου εταιρείας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Λίγο καιρό μετά την υπογραφή σύμβασης που αφορά το έργο «Ανακαίνιση Κτιρίων Συνεδριακού Κέντρου Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης», προϋπολογισμού 3.100.000,00€, που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και υπογράφηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο Δ.Σ. του Ιδρύματος και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, η ανάδοχος εταιρεία «Smart Constructions», εγκαταστάθηκε στους χώρους του κτηριακού συγκροτήματος της παλαιάς Ακαδημίας, συνολικής εκτάσεως 3.200τ.μ., η οποία και θα ανακαινιστεί ριζικά.

Στους χώρους της υπό ανακαίνιση παλαιάς Ακαδημίας πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση-σύσκεψη στην οποία μετείχαν όλα τα θεσμικά εμπλεκόμενα Πρόσωπα-Φορείς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο του Παν. Αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελο (Κουμαρτζάκη), η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Χανίων κα Χρύσα Χριστινάκη, η Προϊσταμένη των Υπηρεσιών κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη, με την συμμετοχή και άλλων θεσμικών (αρχιτεκτόνων, μηχανικών, κ.α.), ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Μηχανικός κος Μανώλης Κελαϊδής, εκ μέρους του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο πολιτικός μηχανικός της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Απόστολος Ανδρεάδης, ως και οι ανάδοχοι του έργου κ.κ. Ηλίας Μπεϊνόγλου και Αντώνιος Χατζηγρηγοράκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με λόγους θερμούς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του Ιδρύματος προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη ως και προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Χανίων, οι οποίες και φέρουν την ευθύνη επίβλεψης του έργου και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης του, καθώς είπε:

«Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης πορεύεται την 2η πεντηκονταετία προσφοράς και μαρτυρίας της με αισιοδοξία και ελπίδα, καθώς η ριζική ανακαίνιση της παλαιάς-πρώτης Ακαδημίας σηματοδοτεί ένα βέβαιο και ελπιδοφόρο μέλλον προσφοράς του Ιδρύματος στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο του σήμερα και του αύριο, ως ένας φάρος φωτός και ελπίδας».

Ακολούθως το γεγονός χαιρέτισε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς και η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Χανίων κα Χρύσα Χριστινάκη, η οποία δήλωσε ότι «πρόθεση της Υπηρεσίας είναι η συντονισμένη, έγκυρη και έγκαιρη εκτέλεση του έργου».

Συζητήθηκαν πληθώρα θεμάτων τεχνικής φύσεως τόσο από πλευράς των αρμοδίων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Χανίων, όσο και από πλευράς της αναδόχου εταιρείας ως και του μηχανικού της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Απόστολου Ανδρεάδη, ο οποίος και μετέχει στην Επιτροπή επίβλεψης εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και όλων των παρόντων εμπλεκομένων.

Ακολούθησε ξενάγηση-ενημέρωση σε όλους τους υπό ανακαίνιση χώρους της παλαιάς Ακαδημίας, όπου και αναλύθηκαν διεξοδικά οι εργασίες, ανά χώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων