13/01/2023 14/01/2023 Το Μουσείο Καλεμκερή του Δήμου Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της έντονης εκθεσιακής του δραστηριότητας, ξεκινάει τη νέα χρονιά, με μία εντυπωσιακή και σημαντική υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, που συνδιοργανώνει με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου. Η έκθεση έχει τίτλο «Εις την Πόλιν» και είναι αφιερωμένη στην Κωνσταντινούπολη. Θα παρουσιαστεί στην κεντρική πλατεία του...
13 Ιανουαρίου, 2023 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2023 - 4:22

«Εις την Πόλιν»: Έκθεση φωτογραφίας για την Κωνσταντινούπολη στο Μουσείο Καλεμκερή του Δήμου Καλαμαριάς

Διαδώστε:
«Εις την Πόλιν»: Έκθεση φωτογραφίας για την Κωνσταντινούπολη στο Μουσείο Καλεμκερή του Δήμου Καλαμαριάς

Το Μουσείο Καλεμκερή του Δήμου Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της έντονης εκθεσιακής του δραστηριότητας, ξεκινάει τη νέα χρονιά, με μία εντυπωσιακή και σημαντική υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, που συνδιοργανώνει με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου.

Η έκθεση έχει τίτλο «Εις την Πόλιν» και είναι αφιερωμένη στην Κωνσταντινούπολη. Θα παρουσιαστεί στην κεντρική πλατεία του Δήμου (Προσφυγικού Ελληνισμού) από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου 2023. Η Πόλη απαθανατίζεται στο σύνολό της από μεγάλους φωτογράφους της εποχής, που αντικατοπτρίζουν τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής τους και παρουσιάζουν το μεγαλείο της πόλης των πόλεων, μιας πόλης όπου συνυπάρχουν η ανατολίτικη ραστώνη με τον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό. Σκοπός της έκθεσης είναι να αποδοθεί το πνεύμα του ρομαντισμού, του περιηγητισμού, του μυστικισμού της Ανατολής, μέσα από την εξέλιξη της φωτογραφικής τέχνης γνωστών φωτογράφων, αναδεικνύοντας το ρόλο της φωτογραφίας ως είδος υψηλής τέχνης και φορέα ιδεολογιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στην πλατεία του Δημαρχείου το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19.00, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα θεματικό καλλιτεχνικό event, συνδυάζοντας εικόνα, μουσική, χορό και αφήγηση! Ο φωτογραφικός πλούτος που θα απλώνεται στα μάτια του επισκέπτη σε ολόκληρη την όψη του Δημαρχείου, θα συνοδεύεται από την εξευρωπαϊσμένη πολίτικη μουσική από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ιωάννη Κούκα, η οποία και θα αναδεικνύει την κίνηση και τον χορό της ομάδας της Πρότυπης Σχολής χορού της ΚΕΔΚΑ του Δήμου Καλαμαριάς, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ελένης Τσομπανάκη, ενώ το σκηνικό θα πλαισιώνεται από αφήγηση «εποχής».

Τον συντονισμό και εποπτεία του συνόλου της έκθεσης και της εκδήλωσης έχει ο πρόεδρος του Μουσείου Παύλος Καλεμκερής, τη μουσειολογική επιμέλεια της έκθεσης η μουσειολόγος, Καλλιόπη Βαλτοπούλου, τη μουσειογραφική επιμέλεια ο αρχιτέκτων μουσειολόγος, Θωμάς Τσουκαλάς της Archer Cultural Projects, την κάλυψη, επεξεργασία video και αφήγηση η κα Ιωάννα Δεληπαλτά, ενώ την επιμέλεια καλλιτεχνικού περιεχομένου της εκδήλωσης έχει αναλάβει η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Οι Μίθριοι», Φωτεινή Τζιδημοπούλου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «το περιεχόμενο της έκθεσης χαίρει Επαίνου και Τιμής του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης & Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α’».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων