20/09/2023 20/09/2023 Στόχος η στήριξη στον πολυετή εκπαιδευτικό αγώνα του Ζωγραφείου Λυκείου για τη συνέχεια της ελληνομάθειας στην Πόλη και του πολιτισμού της Ρωμιοσύνης Εκατόν τριάντα μπαλόνια αφέθηκαν ελεύθερα στο Πέραν στην Κωνσταντινούπολη από τους μαθητές του Ζωγράφειου σχολείου της Πόλης, όσα και τα χρόνια λειτουργίας του, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023. Λίγο αργότερα στο Πνευματικό Κέντρο...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 16:28

Εκατόν τριάντα χρόνια Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:
Εκατόν τριάντα χρόνια Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη

Στόχος η στήριξη στον πολυετή εκπαιδευτικό αγώνα του Ζωγραφείου Λυκείου για τη συνέχεια της ελληνομάθειας στην Πόλη και του πολιτισμού της Ρωμιοσύνης

Εκατόν τριάντα μπαλόνια αφέθηκαν ελεύθερα στο Πέραν στην Κωνσταντινούπολη από τους μαθητές του Ζωγράφειου σχολείου της Πόλης, όσα και τα χρόνια λειτουργίας του, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023.

Λίγο αργότερα στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών, με πρόεδρο τον Νίκο Κόλμαν, καλούσε σε τιμητική εκδήλωση με τίτλο «Το Ζωγράφειο στον 21ο αιώνα και η διαχρονική συμβολή του στον Ελληνικό Πολιτισμό», ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων που έχουν δείξει έμπρακτα την αγάπη τους στο σχολείο, προκειμένου να εγγραφούν ως επικουρικά μέλη του συνδέσμου.

Στόχος η στήριξη στον πολυετή εκπαιδευτικό αγώνα του Ζωγραφείου Λυκείου για τη συνέχεια της ελληνομάθειας στην Πόλη και του πολιτισμού της Ρωμιοσύνης.
Γλαφυρός ομιλητής ο κ. Κόλμαν αναφέρθηκε στο όραμα να μην χαθεί ο πλούτος αυτός του ελληνισμού, σε ένα σχολείο που κάποτε μέτραγε εκατοντάδες μαθητές και τώρα μόλις κάποιες δεκάδες, ένα σχολείο όπου κάποτε η αποφοίτηση από αυτό ισοδυναμούσε με το μεγαλύτερο πτυχίο.

Με τη σειρά τους οι παριστάμενοι, νέα επικουρικά μέλη πια του συνδέσμου, παίρνοντας τον λόγο μιλούσαν για τη δική τους σχέση με την Πόλη, τη δική τους σχέση με τη σχολείο, εξαίροντας τις προσπάθειες του διευθυντή του, Γιάννη Δερμιτζόγλου. Όπως δε αναφέρθηκε «ας μην θρηνήσουμε μετά το τέλος, αλλά ας προσπαθήσουμε να αποπέμψουμε αυτό το τέλος».

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά ενώ σαμπάνιες ανοίχτηκαν προκειμένου να γίνει πρόποση για την ευόδωση των σκοπών του συνδέσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων