29/01/2023 03/02/2023 Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙ.ΝΕ.ΠΟ.Κ.) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) απευθύνουν πρόσκληση στην Επίσημη Τελετή Εορτασμού της «Ημέρας του Ψάλτου». Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμηθεί η ψαλτική τέχνη–βυζαντινή μουσική και η ιστορική ιεροψαλτική κοινότητα για την μακραίωνη και σημαντική προσφορά της στην πνευματική και πολιτιστική ζωή...
29 Ιανουαρίου, 2023 - 19:54
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 12:27

Εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας του Ψάλτου» στην Παλαιά Βουλή

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας του Ψάλτου» στην Παλαιά Βουλή

Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙ.ΝΕ.ΠΟ.Κ.) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) απευθύνουν πρόσκληση στην Επίσημη Τελετή Εορτασμού της «Ημέρας του Ψάλτου».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμηθεί η ψαλτική τέχνηβυζαντινή μουσική και η ιστορική ιεροψαλτική κοινότητα για την μακραίωνη και σημαντική προσφορά της στην πνευματική και πολιτιστική ζωή της Εκκλησίας και του τόπου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:00, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα, 10561).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κ. Γρηγόριος Αναστασίου, Διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Μικρός Βυζαντινός Χορός της ΟΜΣΙΕ. Την τελετή παρουσιάζει ο κ. Φώτιος Μάνταλος.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης θα είναι ο Άρχων Υμνωδός της ΜτΧΕ κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος B’ και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων