18/03/2020 18/03/2020 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η Πανελλήνια Σύναξη Νεότητος που έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Χριστού «ΤΑΩ» (Νταού) Πεντέλης την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 με θέμα: «Ελληνική Γλώσσα και Αρετή». Ο υπεύθυνος Νεότητος της Ενωμένης Ρωμηοσύνης κ. Νικόδημος Καλλιντέρης ως οικοδεσπότης αναφέρθηκε συντομογραφικά στην αξία της Γλώσσας μας και το χρέος μας να την...
18 Μαρτίου, 2020 - 22:11
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2020 - 22:18

“Ελληνική Γλώσσα και Αρετή” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
“Ελληνική Γλώσσα και Αρετή” (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η Πανελλήνια Σύναξη Νεότητος που έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Χριστού «ΤΑΩ» (Νταού) Πεντέλης την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 με θέμα: «Ελληνική Γλώσσα και Αρετή».

Ο υπεύθυνος Νεότητος της Ενωμένης Ρωμηοσύνης κ. Νικόδημος Καλλιντέρης ως οικοδεσπότης αναφέρθηκε συντομογραφικά στην αξία της Γλώσσας μας και το χρέος μας να την διαφυλάξουμε.

Αρχικά ομίλησε ο γνωστός συγγραφέας Αντώνιος Α. Αντωνάκος για την ιδιαίτερη σημασία των λέξεων «αρετή» και «αγαθός» στην ελληνική γλώσσα συνέδεσε την ετυμολογία των λέξεων με την ζωή και το ήθος των αρχαίων Ελλήνων. Ο δεύτερος ομιλητής, ο θεολόγος κ. Δημήτριος Μασσαράς ανέπτυξε το θέμα: «Η προσφορά της ελληνικής γλώσσας στην Ορθοδοξία». Τόνισε ότι η προσφορά της ελληνικής γλώσσας στην διάδοση του ευαγγελικού λόγου ήταν εκ των ων ουκ άνευ. Ο τρίτος ομιλητής, ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Βιλλιώτης μίλησε για τις δύο όψεις της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, τις αρετές της, αλλά και την κακοποίησή της.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων