05/08/2019 05/08/2019 Ενα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια κατέκτησε η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας. Οι φοιτητές που αποτελούν την ομάδα του τμήματος και που διακρίθηκαν είναι οι:...
05 Αυγούστου, 2019 - 22:35

Ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια για Έλληνες φοιτητές σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό

Διαδώστε:
Ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια για Έλληνες φοιτητές σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό

Ενα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια κατέκτησε η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Οι φοιτητές που αποτελούν την ομάδα του τμήματος και που διακρίθηκαν είναι οι: Κυπριανός Ιάσωνας Προδρομίδης (χρυσό), Σωτήρης Αρμενιάκος (αργυρό) και Γιώργος Κοντογεωργίου (αργυρό).

Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση του I. Προδρομίδη που, αν και πρωτοετής φοιτητής, κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, συναγωνιζόμενος φοιτητές μεγαλύτερων ετών.

«Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς», σχολίασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. «Αυτές οι διακρίσεις είναι απόδειξη του πολύ υψηλού επιπέδου των φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και της συστηματικής και ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται από το διδακτικό επιστημονικό προσωπικό του τμήματος», πρόσθεσε.

Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και διοργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής, με τη συμμετοχή κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 φοιτητές σε 77 ομάδες. Συνολικά, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 24η θέση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων