26/10/2021 26/10/2021 Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης διοργάνωσαν την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης, εθνοϊερομάρτυρα & αγωνιστή του 1821 στη Μεθώνη, με καταγωγή από τη Ζούρτσα.  Η μέρα ξεκίνησε με δοξολογία από ιερείς στον...
26 Οκτωβρίου, 2021 - 22:53
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 22:55

Επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγ. Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης

Διαδώστε:
Επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγ. Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης διοργάνωσαν την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης, εθνοϊερομάρτυρα & αγωνιστή του 1821 στη Μεθώνη, με καταγωγή από τη Ζούρτσα. 

Η μέρα ξεκίνησε με δοξολογία από ιερείς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεθώνης καθώς και αρτοκλασία, ενώ συνεχίστηκε στο μνημείο Ηρώων της πόλης με την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν του Επισκόπου Γρηγορίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρουσία και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση προς τιμήν του Επισκόπου Μεθώνης για το βίο και το έργο του στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Διονύσης Ψαλλίδας», ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας Δήμου Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Σιψάς, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας, Θάνος Χουλιάρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το βίντεο-ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Επισκόπου Μεθώνης, το οποίο έφτιαξαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές του ‘’Γεωργακοπούλειου’’ Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης.

Στο πλαίσιο ‘’αδελφοποίησης & συνεργασίας’’ των δύο συλλόγων από την Ηλεία και τη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης παρέδωσε στο Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης το βιβλίο με τη ‘’Βιογραφία της Αδαμαντίας Γρηγοριάδη’’, αδελφής του Επισκόπου Μεθώνης το οποίο τυπώθηκε εν’ όψη των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση ενώ τιμής ένεκεν στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης παραδόθηκε η ιστορική σημαία της πόλης της Ζούρτσας την οποία ύψωσε η αδελφή του Επισκόπου στη Ζούρτσα το Μάρτιο του 1821. Από μεριάς του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης παραδόθηκε για πρώτη φορά εικόνα με την αγιογραφία του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης.

Στις επετειακές εκδηλώσεις το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Μεθώνης καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας της πόλης, όπως και εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας, ενώ τον σύλλογο εκπροσώπησαν οι Θάνος Χουλιάρας Αντιπρόεδρος και Γιώργος Καράπαπας, Ειδικός Γραμματέας.

Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στη Νέα Φιγαλεία τον Δεκέμβριο το 2021. Θερμές και δημόσιες ευχαριστίες για τη φιλοξενία της αντιπροσωπίας του συλλόγου μας, στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Παιδείας Δήμου Πύλου-Νέστορος κ.Σιψα καθώς και στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης κ.Ψαλλίδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων