24/10/2019 24/10/2019 Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως απέστειλε το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων στα Τρίκαλα. Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι Θεολόγοι των Τρικάλων ζητούν την άμεση εφαρμογή την πρόσφατης “ιστορικής”, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. “Έχοντας εμπιστοσύνη στην δικαία κρίση σας και στην εκπεφρασμένη διάθεσή σας να δοθεί...
24 Οκτωβρίου, 2019 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2019 - 19:12

Επιστολή της ΠΕΘ Τρικάλων προς την υπουργό Παιδείας

Διαδώστε:
Επιστολή της ΠΕΘ Τρικάλων προς την υπουργό Παιδείας

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως απέστειλε το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων στα Τρίκαλα.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι Θεολόγοι των Τρικάλων ζητούν την άμεση εφαρμογή την πρόσφατης “ιστορικής”, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

“Έχοντας εμπιστοσύνη στην δικαία κρίση σας και στην εκπεφρασμένη διάθεσή σας να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει από άστοχες και ιδεοληπτικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, περιμένουμε λύση του προβλήματος” καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε αναλυτικά: 

Οι Θεολόγοι του νομού Τρικάλων μετά και τις τελευταίες ιστορικές αποφάσεις (1749 και 1750/ 20 Σεπτεμβρίου 2019) του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που ακυρώνουν τα νέα πολυθρησκειακά Θρησκευτικά Φίλη – Γαβρόγλου και επαναφέρουν το μάθημα των Θρησκευτικών στη συνταγματική νομιμότητα, μετά από την τριετή περιπέτεια που πέρασε, αφού συζητήσαμε το θέμα, κατά την ενημέρωση –συνάντηση της 7ης Οκτωβρίου 2019, αποφασίσαμε ομόφωνα και αιτούμαστε τα εξής:

1\ Όπως εφαρμόσατε άμεσα την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την μη αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να πράξετε το ίδιο και για τις προειρημένες αποφάσεις του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών. Το ΣτΕ, στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, επανέλαβε σχεδόν τις προηγούμενες αποφάσεις, που είχε λάβει το 2018 για τα Προγράμματα Φίλη του Μαθήματος των Θρησκευτικών και ακύρωσε και τα Προγράμματα Γαβρόγλου.

Τα «νέα Θρησκευτικά» Φίλη – Γαβρόγλου ακυρώθηκαν με τέσσερις συνολικά αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατίας (ΣτΕ) και συγκεκριμένα με τις αποφάσεις ΣτΕ 660/2018 και ΣτΕ 926/2018, που ακύρωσαν τις Υ.Α. Φίλη για τα Θρησκευτικά, και τις αποφάσεις ΣτΕ 1749/2019 και ΣτΕ 1750/2019 , που ακύρωσαν τις Υ.Α. Γαβρόγλου. Έτσι, οι ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ, είναι πλέον αμετάκλητες και άμεσα εφαρμοστέες.

2\ Επιβάλλεται η έκδοση υπουργικής εγκυκλίου για την απόσυρση από τα σχολεία των Προγραμμάτων Σπουδών των Οδηγών Εκπαιδευτικού και του συνόλου της διδακτέας ύλης, των ακυρωμένων προγραμμάτων.

3\ Να υπάρξει απόφαση για την άμεση επανεκτύπωση των βιβλίων που ίσχυαν πριν το 2016 και την διανομή τους στα σχολεία μέχρι να συγγραφούν νέα. Ασφαλώς από ένα τέτοιο έργο θα πρέπει να εξαιρεθούν τόσο από την πλευρά του υπουργείου και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής όσο και από την πλευρά της Διοικούσας Εκκλησίας τα πρόσωπα εκείνα που με τις αποφάσεις, τη συμμετοχή τους σε επιτροπές διαλόγου και σε ομάδες εμπειρογνωμόνων οδήγησαν το μάθημα των Θρησκευτικών σε ατραπούς που τελεσίδικα και οριστικά κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

4\ Όπως δήλωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, «Η Εκκλησία δεν θα ασχοληθεί ξανά με τη λεγόμενη διόρθωση του Προγράμματος Σπουδών, που είναι αντισυνταγματικό, και πρέπει να προετοιμαστεί για διάλογο με το Υπουργείο Παιδείαςγια τη βελτίωση του προηγουμένου Αναλυτικού Προγράμματος,ώστε να γίνει πιο ελκυστικό. Δηλαδή, θα πρέπει να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας της 9ης Μαρτίου 2016».

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Έχοντας εμπιστοσύνη στην δικαία κρίση σας και στην εκπεφρασμένη διάθεσή σας να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει από άστοχες και ιδεοληπτικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, περιμένουμε λύση του προβλήματος.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Θεολόγων Νομού Τρικάλων

Ο Πρόεδρος
π. Απόστολος Μανώλης

Ο  Γραμματέας

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων