24/11/2021 24/11/2021 Ο Δήμος Ναυπλίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.)  φιλοξενούν από 24 ως 30 Νοεμβρίου την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες (Οι φύλακες των αφανών) στην Αίθουσα Βουλευτικού, της καταξιωμένης φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ. Το πολιτιστικό γεγονός αποτελεί γέννημα της μακροχρόνιας εργασίας της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ, διαπιστευμένης φωτογράφου του Προεδρικού...
24 Νοεμβρίου, 2021 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2021 - 21:31

«Εύζωνες (Οι φύλακες των αφανών)»: Έκθεση φωτογραφίας στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
«Εύζωνες (Οι φύλακες των αφανών)»: Έκθεση φωτογραφίας στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.)  φιλοξενούν από 24 ως 30 Νοεμβρίου την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες (Οι φύλακες των αφανών) στην Αίθουσα Βουλευτικού, της καταξιωμένης φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ.

Το πολιτιστικό γεγονός αποτελεί γέννημα της μακροχρόνιας εργασίας της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ, διαπιστευμένης φωτογράφου του Προεδρικού Μεγάρου από το 2010. Η μοναδική φωτογράφος που εισχώρησε στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς, ακολουθώντας τους απαράβατους κανόνες που το ορίζουν, καθώς εργάστηκε ακούραστα με πάθος και όραμα για να καταγράψει την αθέατη όψη του σώματος των Ευζώνων. Με την επίσκεψη στο χώρο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον κόσμο της Προεδρικής Φρουράς, έναν κόσμο αθέατο με ξεχωριστή σημασία. Ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα της Ελληνικής Ιστορίας θα παρουσιαστεί μέσα από την έκθεση φωτογραφίας, που δίνουν μορφή και χρώμα στο Ευζωνικό ιδεώδες. Βασικά έργα αποτελούν οι 6 εντυπωσιακές αναπαραστάσεις των Ευζωνικών στολών σε φυσικό μέγεθος 2 μέτρων. Οι επισκέπτες θα συναντήσουν δυνατές σκηνές από την καθημερινότητα της Φρουράς, την προετοιμασία και τα τελετουργικά των Ευζώνων. Την έκθεση πλαισιώνουν μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα, εμπλουτίζοντας την εικαστική αφήγηση.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων