10/03/2023 10/03/2023 Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, από την Αγιορειτική Εστία, εκδήλωση μνήμης για τον κορυφαίο εικαστικό Νικόλαο Μαστερόπουλο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο, «Νικόλαος Μαστερόπουλος. Πορεία από το κάλλος στην πνευματικότητα» η οποία παρουσιάζεται από τις 21 Φεβρουαρίου 2023 στους εκθεσιακούς...
10 Μαρτίου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 21:52

Φωτορεπορτάζ ope στην εκδήλωση μνήμης για τον κορυφαίο εικαστικό Νικόλαο Μαστερόπουλο

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope στην εκδήλωση μνήμης για τον κορυφαίο εικαστικό Νικόλαο Μαστερόπουλο

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, από την Αγιορειτική Εστία, εκδήλωση μνήμης για τον κορυφαίο εικαστικό Νικόλαο Μαστερόπουλο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο, «Νικόλαος Μαστερόπουλος. Πορεία από το κάλλος στην πνευματικότητα» η οποία παρουσιάζεται από τις 21 Φεβρουαρίου 2023 στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του εικαστικού.

  • Φωτορεπορτάζ ope.gr Ραφαήλ Γεωργιάδης

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιος Ντούρος με ένα σύντομο χαιρετισμό και ευχαριστίες και στη συνέχεια διάβασε το μήνυμα που απέστειλε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Διονυσίου Αγίου Όρους Γέρων Πέτρος.

Έπειτα, προβλήθηκε ένα μικρό ντοκιμαντέρ, το οποίο επιμελήθηκε ο κ.Νίκος Αναγνωστόπουλος με τίτλο: «Γεια σου φίλε».

Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες για την γνωριμία τους με τον Νικόλαο Μαστερόπουλο και για την προσωπική σχέση που είχαν από τους:

. Νίκο Γαριλίδη, πρ. Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο,

-κ. Αθανάσιο Καΐση, Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος,

-κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας του Παν. Δυτικής Μακεδονίας και από τον

-κ. Νίκο Αναγνωστόπουλο, Σκηνοθέτη.

Έπειτα ο Γέρων Συμεών Διονυσιάτης ανέπτυξε το θέμα: «O Νικόλαος Μαστερόπουλος και το καλλιτεχνικό του έργο στην Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους, 1997-2003».

Η ιστορικός Τέχνης κα Μάγδα Κουμπαρέλου ανέπτυξε, «Νικόλαος Μαστερόπουλος. Μία πρώτη ανάγνωση στο πολυδιάστατο έργο ενός εμπνευσμένου ουμανιστή καλλιτέχνη».

Αμέσως μετά ο κ. Φαίδων Χατζηαντωνίου, Αρχιτέκτων-Αναστηλωτής συνέχισε με το θέμα: «Νικόλαος Μαστερόπουλος. Φυγόκεντρος και κεντρομόλος».

Την εκδήλωση έκλεισαν οι τελευταίοι ομιλητες κ. Σίμος Οφλίδης και κα Λένα Καλαΐτζή-Οφλίδη, συγγραφείς, και προσέγγισαν λογοτεχνικά το έργο του Νικολάου Μαστερόπουλου με κείμενα από το βιβλίο που ετοιμάζουν.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιος Ντούρος αρχικά ευχαρίστησε τον Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη και έπειτα τους ομιλητές και όλους τους παρευρισκομένους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης για τον κορυφαίο εικαστικό Νικόλαο Μαστερόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

H πρώτη αναδρομική έκθεση για τον Νικόλαο Μαστερόπουλο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων