19/03/2021 19/03/2021 Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Νοηματικής Γλώσσας στην Ελλάδα δημιούργησε ένα ξεχωριστό βίντεο στο οποίο ο Εθνικός μας Ύμνος αποδίδεται για πρώτη φορά στη νοηματική. Η ιδέα για την μεταμόρφωση του Εθνικού μας Ύμνου γεννήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και ανήκει σε εκπαιδευτικό του...
19 Μαρτίου, 2021 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2021 - 15:50

Για πρώτη φορά ο εθνικός μας ύμνος στη νοηματική!

Διαδώστε:
Για πρώτη φορά ο εθνικός μας ύμνος στη νοηματική!

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Νοηματικής Γλώσσας στην Ελλάδα δημιούργησε ένα ξεχωριστό βίντεο στο οποίο ο Εθνικός μας Ύμνος αποδίδεται για πρώτη φορά στη νοηματική.

Η ιδέα για την μεταμόρφωση του Εθνικού μας Ύμνου γεννήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και ανήκει σε εκπαιδευτικό του σχολείου κωφών Πεύκης.

Μάλιστα η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» συνέδραμε στην υλοποίησή της, που έγινε πολύ επισταμένως. Προκειμένου να γίνουν όλα σωστά, χρειάστηκαν αρκετοί μήνες εργασίας από μια 18μελή επιτροπή, που συστήθηκε με τη συμμετοχή γλωσσολόγων, φιλολόγων, θεολόγων, αλλά και δασκάλων νοηματικής.

Η παραγωγή του βίντεο έγινε με χορηγίες από την Τράπεζα της Ελλάδος κι εν συνεχεία – με την συμβολή της πρ. βουλευτού Δ. Αράπογλου, που είναι και η ίδια κωφή- από τη Βουλή των Ελλήνων.

Μάλιστα, σε αυτήν την προσπάθεια απέδωσε τα εύσημα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανήρτησε το βίντεο με την απόδοση στη νοηματική στη σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο. 

Το ίδιο έκανε και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, που, προερχόμενος από το χώρο της παιδείας, συγκινημένος έγραψε τα εξής:

Είναι υπέροχο να αποδίδεται στην ελληνική νοηματική γλώσσα ο εθνικός μας ύμνος. Συγχαρητήρια στον εκπαιδευτικό του σχολείου κωφών Πεύκης στον οποίο ανήκει η σύλληψη της ιδέας και σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της. Ο Ιάκωβος Πολυλάς έγραψε για το Σολωμό: ‘’Μες το άγιο βήμα της ψυχής οικοδομούσε την αληθινήν Ελλάδα… Αυτή που ’ναι μυστήριο για όλα τα άλλα παιδιά της, φανερώνεται εις τα μάτια του εθνικού ποιητή.’’

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων