02/02/2022 02/02/2022 Σε αλλαγές των διαδικασιών έγκρισης προγραμμάτων από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προέβη η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αφορμή αυτών αποτέλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούσαν την ανάκληση από τον πρόεδρό του Γ, Αντωνίου, της έγκρισης εκπαιδευτικού Προγράμματος με την προβολή βίντεο στα σχολεία, για την Προγεννητική Αγωγή, του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Ελληνική Εταιρεία...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 16:13

Γιατί η Κεραμέως προέβη σε αλλαγές των διαδικασιών έγκρισης προγραμμάτων του ΙΕΠ

Διαδώστε:
Γιατί η Κεραμέως προέβη σε αλλαγές των διαδικασιών έγκρισης προγραμμάτων του ΙΕΠ

Σε αλλαγές των διαδικασιών έγκρισης προγραμμάτων από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προέβη η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αφορμή αυτών αποτέλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούσαν την ανάκληση από τον πρόεδρό του Γ, Αντωνίου, της έγκρισης εκπαιδευτικού Προγράμματος με την προβολή βίντεο στα σχολεία, για την Προγεννητική Αγωγή, του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos, η εισηγήτρια και η προϊσταμένη του συγκεκριμένου τμήματος του ΙΕΠ, κατέθεσαν σήμερα το πρωί τις παραιτήσεις τους στην διοίκηση του ΙΕΠ. Η διοίκηση του ΙΕΠ, η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα κάνει δεκτές τις παραιτήσεις.
Έστι με παρέμβαση Νίκης Κεραμέως, θα γίνει αλλάξουν οι διαιδκασίες έγκρισης προγραμμάτων από το ΙΕΠ.
Στο μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως, της υφυπουργού Ζέττας Μακρή και του Γενικού Γραμματέα Αλέξανδρου Κόπτση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε συνέχεια της ανάκλησης της έγκρισης δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής.

Η υπουργός ζήτησε:

  • Την άμεση τροποποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση του ελέγχου κατά την εξέταση και έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, που υλοποιούνται εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος.
  • Την επανεξέταση του στελεχικού δυναμικού του ΙΕΠ που συμμετέχει στις διαδικασίες έγκρισης των εν λόγω προγραμμάτων.

Στο ανωτέρω πλαίσιο ελήφθησαν ήδη από το ΔΣ του ΙΕΠ τα ακόλουθα μέτρα:

Σε επίπεδο διαδικασίας, κάθε σχετική αίτηση από φορέα θα ελέγχεται από δύο τουλάχιστον εισηγητές. Στη συνέχεια θα ακολουθεί εξέταση και έλεγχος από τον προϊστάμενο του Τμήματος και τελικά από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σε κάθε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου, θα εξετάζονται το μέγιστο 20 εισηγήσεις σχετικά με αιτήσεις φορέων.

Το υλικό των αιτήσεων προς έγκριση θα κοινοποιείται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το αργότερο μία εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση, κατά την οποία θα συζητηθεί.

Δεν θα γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων έγκρισης προγραμμάτων μετά το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους.

Σε περίπτωση αιτήματος επανέγκρισης εκπαιδευτικού προγράμματος ή υλικού, θα υποβάλλεται εκ νέου όλο το υλικό, και όχι μόνο οι αλλαγές ή τυχόν προσθήκες.

Θα υπάρξει στοχευμένη επιμόρφωση, όσον αφορά στις διαδικασίες και τα κριτήρια αξιολόγησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος.

Εντός της εβδομάδας, θα ληφθούν αποφάσεις για θέσεις ευθύνης σε τομείς έγκρισης των εν λόγω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΙΕΠ, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του εκπαιδευτικού Προγράμματος με την προβολή βίντεο στα σχολεία , για την Προγεννητική Αγωγή, του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.

Το ΙΕΠ ενέκρινε το σχετικό πρόγραμμα και στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης απέστειλε, τον περασμένο Νοέμβρη, στα σχολεία το ακόλουθο έγγραφο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων