24/09/2019 24/09/2019 Η Βιβλιοθήκη αποτελεί Τμήμα του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και στεγάζεται στον τρίτο όροφο του Kεντρικού Kτιρίου της Τράπεζας, ενώ μέρος της συλλογής της στεγάζεται στο κτίριο του Μηχανογραφικού Κέντρου της Τράπεζας στο Χαλάνδρι. Είναι ειδική-ερευνητική βιβλιοθήκη με εξειδίκευση στην οικονομική επιστήμη. Αποστολή της είναι η εξασφάλιση, επεξεργασία και διάθεση...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2019 - 12:01

Η “άγνωστη” Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος

Διαδώστε:
Η “άγνωστη” Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος

Η Βιβλιοθήκη αποτελεί Τμήμα του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και στεγάζεται στον τρίτο όροφο του Kεντρικού Kτιρίου της Τράπεζας, ενώ μέρος της συλλογής της στεγάζεται στο κτίριο του Μηχανογραφικού Κέντρου της Τράπεζας στο Χαλάνδρι. Είναι ειδική-ερευνητική βιβλιοθήκη με εξειδίκευση στην οικονομική επιστήμη.

Αποστολή της είναι η εξασφάλιση, επεξεργασία και διάθεση των κατάλληλων πηγών πληροφόρησης και γνώσης για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και του ερευνητικού έργου της Τράπεζας, καθώς και η διάθεση των πηγών στο κοινό για την υποστήριξη της μελέτης της οικονομικής διαδρομής της Ελλάδος και του ρόλου της στο ευρύτερο οικονομικοκοινωνικό περιβάλλον.

Η πλοήγηση και η έρευνα στην έντυπη συλλογή της Βιβλιοθήκης γίνεται με βασικό εργαλείο τον ηλεκτρονικό κατάλογο (WebPAC), ενώ το Summon είναι εργαλείο ενοποιημένης αναζήτησης που χρησιμοποιείται για ταυτόχρονη έρευνα στις διαφορετικές πηγές της Βιβλιοθήκης (ηλεκτρονικός κατάλογος και βάσεις δεδομένων).

Τέλος, το E-Journal Portal είναι το εργαλείο αναζήτησης των τίτλων έντυπων και ηλεκτρονικών περιοδικών της Βιβλιοθήκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων