04/10/2022 04/10/2022 Μια έκπληξη νυκτερινής οπτασίας περίμενε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Τσαγκαράδας που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μαγευτικό νυκτερινό τοπίο στην πλατεία Παμμεγίστων Ταξιαρχών, έργο των συμμετεχόντων στο 9ο Διεθνές Σεμινάριο Πειραματικού Φωτισμού (ΔΣΠΦ). Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και οι συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης που διεξαγόταν παράλληλα στον...
04 Οκτωβρίου, 2022 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2022 - 13:15

Η ανάδειξη της μοναδικής νυχτερινής ταυτότητας της Τσαγκαράδας

Διαδώστε:
Η ανάδειξη της μοναδικής νυχτερινής ταυτότητας της Τσαγκαράδας

Μια έκπληξη νυκτερινής οπτασίας περίμενε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Τσαγκαράδας που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μαγευτικό νυκτερινό τοπίο στην πλατεία Παμμεγίστων Ταξιαρχών, έργο των συμμετεχόντων στο 9ο Διεθνές Σεμινάριο Πειραματικού Φωτισμού (ΔΣΠΦ).

Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και οι συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης που διεξαγόταν παράλληλα στον Βόλο, εκπρόσωποι του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, προεξάρχοντος του δημάρχου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, καθώς και ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης. Με αυτό το έργο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΔΣΠΦ το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Η μοναδική οπτική εμπειρία των επισκεπτών φαίνεται να πυροδότησε νέες σκέψεις για τον προσανατολισμό της ανάπτυξης της Τσαγκαράδας στην αξιοποίηση του μοναδικού της φυσικού νυκτερινού τοπίου. Έθεσε, ακόμη, νέους προβληματισμούς για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παρεμβάσεων τεχνητού φωτισμού στο νυκτερινό τοπίο και την ανάγκη στοχευμένων εικαστικών προσεγγίσεων του τεχνητού φωτισμού και συναλήθευσής τους με το φως του έναστρου ουρανού και τα ακούσματα του δάσους.

Τη σημασία της διαδραστικής διαβάθμισης και χρονικής διαποίλκισης του εναρμονισμένου με το νυκτερινό τοπίο τεχνητού φωτισμού παρουσίασαν οι συμμετέχοντες στο ΔΣΠΦ, διαμορφώνοντας με τη σειρά των εναλλαγών των σκηνών φωτισμού στην πλατεία Παμμεγίστων Ταξιαρχών μια συγχρονισμένη με επιλεγμένη μουσική σύνθεση του Νότη Μαυρουδή, οπτική ακολουθία.

Η σύνθεση «Στη Χώρα των Κενταύρων» υπήρξε στοχευμένη επιλογή σύμπλευσης με το πνεύμα του τόπου – genius loci και με την επιθυμία των κατοίκων να το ξαναζωντανέψουν, αναδεικνύοντας τις ρίζες τους σε δύναμη προοπτικής.

Με αυτές τις πρώτες νύξεις νυκτός η Τσαγκαράδα άνοιξε τον δρόμο για την τόνωση της μοναδικής της νυκτερινής ταυτότητας.

Φωτογραφίες: Αθανάσιος Μακρής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων