08/06/2019 08/06/2019 «Η Αυλή των Χρωμάτων», η πολιτιστική εκπομπή της ΕΡΤ2 με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 είναι αφιερωμένη στην παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική, με κεντρική καλεσμένη την διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή, η οποία έχοντας αφιερώσει τη φωνή της από 9 ετών στη βυζαντινή μουσική τέχνη, αναγνωρίζεται σήμερα...
08 Ιουνίου, 2019 - 11:46

Η Νεκταρία Καραντζή στην “Αυλή των Χρωμάτων”

Διαδώστε:
Η Νεκταρία Καραντζή στην “Αυλή των Χρωμάτων”

«Η Αυλή των Χρωμάτων», η πολιτιστική εκπομπή της ΕΡΤ2 με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 είναι αφιερωμένη στην παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική, με κεντρική καλεσμένη την διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή, η οποία έχοντας αφιερώσει τη φωνή της από 9 ετών στη βυζαντινή μουσική τέχνη, αναγνωρίζεται σήμερα στη διεθνή μουσική σκηνή ως μία από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές του ιερού μέλους και κατεξοχήν εκπρόσωπο της γυναικείας ψαλτικής.

Στην εκπομπή μετέχουν ο διεθνούς φήμης πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο μουσικοκριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, η πρώην διευθύντρια του Λαογραφικού Κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών Δρ Κατερίνα Καμηλάκη, ο αντιδήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, θεολόγος και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Δημήτρης Βερύκιος και η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών Γλυκερία Μπεκιάρη.

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Κωνσταντία Δούκα (ούτι), Carmelo Siciliano (λαούτο), Οδυσσέας Στεφανής (κρουστά), Αλίκη Μαρκαντωνάτου (αρχαία Ελληνική λύρα), Χρυσόστομος Μπουκαλης (κοντραμπάσο).

Λαμβάνουν μέρος επίσης μέλη της γυναικειας βυζαντινής χορωδίας “Ψάλτριες” του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών (www.womeninbyzantinemusic.com), του πρωτου και κατεξοχήν οργάνου εκπροσώπησης των γυναικών στην ψαλτική τέχνη, καθώς και μαθητές της Νεκταρίας Καραντζή από το Μουσικό Εργαστήρι “Χρόνης Αηδονίδης” και από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι από την Ανατολή ως τη Δύση, με όλα τα είδη και τα ηχοχρώματα που αναδεικνύει με τη φωνή της η Ελληνίδα ερμηνεύτρια. Από τη βυζαντινή μουσική και τους αυθεντικούς παραδοσιακούς δρόμους έως τα ιερά μέλη του κόσμου και τις πρωτότυπες συνθέσεις του Βασίλη Τσαμπρόπουλου απο το κοινό Ευρωπαϊκό τους πρόγραμμα “Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή”.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Δείτε το trailer της εκπομπής εδώ:
https://www.facebook.com/463520304093416/posts/717507458694698/

info: http://program.ert.gr/details.asp?pid=3623239&chid=49

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων