26/05/2023 27/05/2023 Με τη διοργάνωση μεγάλης μουσικής εκδήλωσης βυζαντινής μουσικής – ψαλτικής τέχνης συμμετέχει στην ετήσια τελετή επιμνημόσυνης δέησης, υπέρ αναπαύσεως του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και θα διοργανωθεί φέτος την Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 19.00...
26 Μαΐου, 2023 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 13:00

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος στις επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Διαδώστε:
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος στις επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Με τη διοργάνωση μεγάλης μουσικής εκδήλωσης βυζαντινής μουσικής – ψαλτικής τέχνης συμμετέχει στην ετήσια τελετή επιμνημόσυνης δέησης, υπέρ αναπαύσεως του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και θα διοργανωθεί φέτος την Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 19.00 μ.μ., με επίκεντρο επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου ΙΑ’ Δραγάση Παλαιολόγου.

Η τελετή θα φιλοξενηθεί στο εμβληματικό έφιππο άγαλμα του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, που δεσπόζει επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στην παραλία του Π. Φαλήρου.

Το τρισάγιο αποτελεί ελάχιστη απόδοση τιμής, στο μείζον γεγονός της ελληνικής ιστορίας, την Άλωση της Πόλης, Βασιλίδος των πόλεων, καθώς και στους Κωνσταντινουπολίτες του Παλαιού Φαλήρου και όλης της Αττικής, για την πολυετή εθνική και κοινωνική προσφορά και συνεισφορά τους στον νέο Ελληνισμό.

Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης θα ακολουθήσει:

  • Κατάθεση στεφάνων
  • Χαιρετισμός του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου
  • Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Νικόλαου Ουζούνογλου, Προέδρου της ΟΙΟΜΚΩ.
  • Μουσικό πρόγραμμα με επίκεντρο την βυζαντινή μουσική – ψαλτική τέχνη που θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος – ΟΜ.Σ.Ι.Ε.

Ο «ΜΙΚΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ» της Ομοσπονδίας με χοράρχη τον πρωτοψάλτη – ερευνητή Χάρη Συμεωνίδη, διακεκριμένοι Άρχοντες Πρωτοψάλτες, οργανικό σύνολο με επικεφαλής τον Μανώλη Καρπάθιο και σε ρόλο αφηγητή ο Φώτης Μάνταλος, θα μας μεταφέρουν νοερά στην νοσταλγική πολίτικη ατμόσφαιρα, αποδίδοντας επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους, άσματα και θρήνους της Αλώσεως.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης επιμελείται ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ Κωνσταντίνος Πολίτης, δάσκαλος της παραδοσιακής μουσικής και πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων