13/05/2024 13/05/2024 Στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο Νοτίου Ελλάδος του 3 Διεθνούς Συνεδρίου της Ιεροψαλτικής κοινότητας , με τίτλο ”ΨΑΛΤΙΚΗ 2.0 ”, Ψαλτική τέχνη – Η Πρόσφυξ Ελληνίς”, στις 30 Μαϊου έως την 1η Ιουνίου 2024. Στο Ναύπλιο παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος Κωνσταντίνος Πολίτης στο πλαίσιο του προσυνεδρίου “Ψαλτικής 2024” και μαζί...
13 Μαΐου, 2024 - 14:12

Συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο της ΟΜ..Σ.Ι.Ε. για το προσυνέδριο “Ψαλτική 2.0 ” Ψαλτική Τέχνη – Η Πρόσφυξ Ελληνίς”

Διαδώστε:
Συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο της ΟΜ..Σ.Ι.Ε. για το προσυνέδριο “Ψαλτική 2.0 ” Ψαλτική Τέχνη – Η Πρόσφυξ Ελληνίς”

Στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο Νοτίου Ελλάδος του 3 Διεθνούς Συνεδρίου της Ιεροψαλτικής κοινότητας , με τίτλο ”ΨΑΛΤΙΚΗ 2.0 ”, Ψαλτική τέχνη – Η Πρόσφυξ Ελληνίς”, στις 30 Μαϊου έως την 1η Ιουνίου 2024.

Στο Ναύπλιο παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος Κωνσταντίνος Πολίτης στο πλαίσιο του προσυνεδρίου “Ψαλτικής 2024” και μαζί με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας Δημήτριο Καρακαλάτο , πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου , καθώς και τον επίτιμο πρόεδρο Γεώργιο Δαρλάση και μέλη του συλλόγου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το προσυνέδρειο Ψαλτικής που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ναυπλίου το τριήμερο 30 Μάιου – 1 Ιουνίου 2024.

Το ιεροψαλτικό συνέδριο στο Ναύπλιο τελεί υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αργολίδας και του Δήμου Ναυπλιέων και γίνεται με την συνεργασία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.)

Το παρόν συνέδριο προτάσσει την αναζήτηση, εμβάθυνση, επιστημονική έρευνα και μουσικολογική προσέγγιση θεμάτων που εδράζονται στην ιστορία, ερμηνεία, θεωρία και διδακτική της ψαλτικής επιστήμης και τέχνης. Η κορύφωση του τριήμερου Συνεδρίου αποτελεί η βράβευση του Μουσικοδιδάσκαλου της Βυζαντινής Μουσικής Άρχοντα πρωτοψάλτη Αστέριου Δερβελή από τη Θεσσαλονίκη ,μία εκδήλωση που θα γίνει στις 30 Μαΐου 2024 στην αίθουσα του Βουλευτικού. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) ιδρύθηκε το 1979 και αποτελεί το ανώτερο Όργανο εκπροσώπησης των Ελλήνων Ιεροψαλτών.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Πολίτης και ο πρόεδρος του συνδέσμου ιεροψαλτών Αργολίδας κ. Καρκαλάτος στα πλαίσια του προσυνεδρίου στο Ναύπλιο, επισκέφτηκαν τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο και τον Δήμαρχο Ναυπλίεων Δ. Ορφανό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων