28/09/2019 28/09/2019 Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη. Η κ. Ζαχαράκη παρέστη τόσο στην ακολουθία του Εσπερινού όσο και στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα, με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’ να την ευχαριστεί για την παρουσία της...
28 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2019 - 18:32

Η Σοφία Ζαχαράκη στα ιστορικά σχολεία του Καΐρου

Διαδώστε:
Η Σοφία Ζαχαράκη στα ιστορικά σχολεία του Καΐρου

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη παρέστη τόσο στην ακολουθία του Εσπερινού όσο και στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα, με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’ να την ευχαριστεί για την παρουσία της και να της δωρίζει μια εικόνα.

Χθες η υφυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί δύο ιστορικά σχολεία της πόλης. Το Αχιλλοπούλειο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο και την Αμπέτειο σχολή, με την ίδια όπως ανέφερε σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης να αισθάνεται ιδιαίτερα συγκινημένη από την παρουσία της ελληνικής εκπαίδευσης στην Αίγυπτο.

Αναλυτικά ανέφερε: 

“Φτάνοντας σήμερα το μεσημέρι στο Κάιρο, ήρθα στα ιστορικά σχολεία της πόλης, το Αχιλλοπούλειο δημοτικό και νηπιαγωγείο και την Αμπέτειο σχολή. Η συγκίνηση τεράστια να επισκέπτεσαι τους χώρους που εδώ και 100 χρόνια χτυπά η καρδιά της ελληνικής εκπαίδευσης. Με την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από αφανείς ήρωες της καθημερινότητας των σχολείων μας στο εξωτερικό. Ευχαριστώ από καρδιάς για την υποδοχή και την ξενάγηση αλλά και την ενημέρωση για τα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων