15/07/2022 15/07/2022 Τα άρθρα τα οποία ψηφίστηκαν στη Βουλή και αφορούν τις οργανικές θέσεις των κληρικών δεν αποτελούν νέους διορισμούς αλλά νομοθετική επικαιροποίηση ενός ζητήματος που εκκρεμούσε ξεκαθάρισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.  Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, στον απόχη της ψήφισης του νομοσχεδίου με τίτλο:  «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ: Ενίσχυση της...
15 Ιουλίου, 2022 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 13:11

Κεραμέως: Οι οργανικές θέσεις των κληρικών έτυχαν της υποστήριξης των περισσοτέρων στη Βουλή

Διαδώστε:
Κεραμέως: Οι οργανικές θέσεις των κληρικών έτυχαν της υποστήριξης των περισσοτέρων στη Βουλή

Τα άρθρα τα οποία ψηφίστηκαν στη Βουλή και αφορούν τις οργανικές θέσεις των κληρικών δεν αποτελούν νέους διορισμούς αλλά νομοθετική επικαιροποίηση ενός ζητήματος που εκκρεμούσε ξεκαθάρισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, στον απόχη της ψήφισης του νομοσχεδίου με τίτλο:  «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης τους με την κοινωνία», η κ. Κεραμέως κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτημα για τις φωνές που υπήρχαν από μεριά την αντιπολίτευσης για το ζήτημα των οργανικών θέσεων. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα άρθρα υπερψηφίστηκαν από μεγάλη μερίδα βουλευτών, έλαβαν 189 “ναι” και μερικά διατάξεις πάνω από 190, διαψεύδει αυτές τις φωνές ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται νέοι διορισμοί.

“Δεν ιδρύθηκε καμία θέση. Νομοθετική επικαιροποίηση έγινε ενός νόμου που υπήρχε και έτυχε της υποστήριξης των περισσοτέρων στη Βουλή”, επεσήμανε διευκρινίζοντας ότι με τη ρύθμιση αυτή δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων