13/01/2024 16/01/2024 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (Σαββάτος), Καθηγητής, παρουσία του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητή Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδη, του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή Νικολάου Θωμαΐδη, του Αντιπρύτανη Έρευνας,...
13 Ιανουαρίου, 2024 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 21:55

Κοπή Βασιλόπιτας στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ

Διαδώστε:
Κοπή Βασιλόπιτας στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (Σαββάτος), Καθηγητής, παρουσία του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητή Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδη, του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή Νικολάου Θωμαΐδη, του Αντιπρύτανη Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης, Αν. Καθηγητή κ. Χρήστου Γ. Καραγιάννη, του Σοφολογιωτάτου Ραββίνου Αθηνών κ. Γκάμπριελ Νεγρίν, και σύσσωμου του Ερευνητικού, Διδακτικού, Εργαστηριακού και Διοικητικού Προσωπικού και των Συνεργατών της Σχολής.

Στις προσφωνήσεις που ακολούθησαν, ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Καραγεωργούδης ευχαρίστησε θερμά όλες και όλους για την ένθερμη συμμετοχή τους και υπογράμμισε τη διαχρονική προσφορά της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στην Επιστήμη, την Εκκλησία, την Πολιτεία και την Κοινωνία, ευχόμενος για το νέο έτος τα βέλτιστα, με υγεία, ειρήνη και δημιουργικότητα.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής κ. Θωμαΐδης μετέφερε την ευχή και την προσδοκία των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το νέο έτος να αποτελέσει εφαλτήριο περαιτέρω ανάπτυξης της ακαδημαϊκής εξωστρέφειας και του ερευνητικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου του ιδρύματος.

Το φλουρί της φετινής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας κέρδισαν η κα. Κίρκη Κεφαλέα, Καθηγήτρια Συγκριτικής Θρησκευτικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, και η κα. Αικατερίνη Μάντη, διοικητικό στέλεχος της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων