07/09/2019 07/09/2019 Κυκλοφόρησε από το Τμήμα Εκδόσεων της Ιμβριακής Ένωσης σε πολυτελέστατη έκδοση το λεύκωμα Εκκλησίες και Ξωκλήσια της Ίμβρου (Εκεί που τα καντήλια δεν έσβησαν ποτέ). Τὸ παρὸν λεύκωμα έγινε με την ευγενική χορηγία του Διεθνούς Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Ορθοδοξία» και την Ευλογία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτου Εφραίμ. Στην παρούσα έκδοση βρίσκονται...
07 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:57

ΛΕΥΚΩΜΑ: “Εκκλησίες κι Ξωκλήσια της Ίμβρου”

Διαδώστε:
ΛΕΥΚΩΜΑ: “Εκκλησίες κι Ξωκλήσια της Ίμβρου”

Κυκλοφόρησε από το Τμήμα Εκδόσεων της Ιμβριακής Ένωσης σε πολυτελέστατη έκδοση το λεύκωμα Εκκλησίες και Ξωκλήσια της Ίμβρου (Εκεί που τα καντήλια δεν έσβησαν ποτέ).

Τὸ παρὸν λεύκωμα έγινε με την ευγενική χορηγία του Διεθνούς Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Ορθοδοξία» και την Ευλογία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτου Εφραίμ.

Στην παρούσα έκδοση βρίσκονται όλες οι Εκκλησίες και τα Ξωκλήσια της Ίμβρου, ακόμα και αυτές που είναι κατεστραμμένες.

Το λεύκωμα προλογίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και ο Πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης και Άρχων Οστιάριος της Μ.τ.Χ.Ε. Παύλος Σταματίδης.

Στο εξώφυλλο είναι το μανουάλι της Παναγιάς Μπαλωμένης. Ο Κωνσταντίνος Βάντσος σε διάστημα πέραν των τριών ετών γύρισε όλη την Ίμβρο, βουνά και λαγκάδια και φωτογράφισε όλα τα εκκλησάκια νησιού. Πολλοί συμπατριώτες, κυρίως μεγάλης ηλικίας βοήθησαν να βρεθούν απομακρυσμένα ξωκλήσια. Είναι η πρώτη μεγάλη προσπάθεια να φωτογραφηθούν και να καταμετρηθούν όλες οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια του νησιού.

Οι συντελεστές του Λευκώματος είναι οι παρακάτω:

Επιμέλεια: Παύλος Σταματίδης.
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ιωάν. Βάντσος.

Κείμενα:

Γεώργιος Κομνηνάρας: Παναγία, Κάστρο και Γλυκύ.
Γεώργιος Χριστοφορίδης: Σχοινούδι, Άγιοι Θεοδωροι.
Βασιλικὴ Γραφιαδέλλη: Αγρίδια.
Χρήστος Ρεκτσίνης: Ευλάμπιο.
Παύλος Σταματίδης: Εισαγωγή – Στατιστικὰ στοιχεία.
Διόρθωση κειμένων: Ελένη Θεοφάνους – Σταματίδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων