11/09/2020 11/09/2020 Στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών τελέστηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, εν όψει της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους, η κατ᾽ έτος καθιερωμένη ακολουθία του Αγιασμού, την οποία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος (Κατερέλος), Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας. Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά...
11 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2020 - 8:54

Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Διαδώστε:
Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών τελέστηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, εν όψει της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους, η κατ᾽ έτος καθιερωμένη ακολουθία του Αγιασμού, την οποία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος (Κατερέλος), Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Ν. Βούλγαρης, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Α. Χαλδαιάκης, η Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Ι. Στουφή – Πουλημένου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας κ. Β. Κουκουσάς, Ομότιμοι Καθηγητές, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού αμφοτέρων των Τμημάτων, το στελεχιακό δυναμικό της Σχολής και φοιτητές.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Κοσμήτορας κ. Χρήστος Καραγιάννης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στην πρόκληση της επιτέλεσης της διδασκαλίας και της έρευνας κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο σύνθετο έργο που όλοι οι εμπλεκόμενοι, ως ένα σώμα, καλούνται να φέρουν εις πέρας.

“Η εποχή μας είναι μία ρευστή εποχή, κατά την οποία όλα αλλάζουν ταχύτατα και ως σημαντικοί παράγοντες αναδεικνύονται πλέον η γνωσιακή, πολύπλευρη επάρκεια και η ικανότητα της προσαρμογής στο ευμετάβλητο περιβάλλον. Εκ των πραγμάτων καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε, να φανούμε δυνατοί, να διαχειριστούμε τον κίνδυνο της πανδημίας και ταυτόχρονα με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα να θέσουμε τα θεμέλια για το μέλλον. Αλλά πριν το μέλλον υπάρχει κάτι σημαντικότερο το παρόν! Αυτό το παρόν όσο σύνθετο εάν είναι, καλούμαστε να το διαχειριστούμε, μη φειδόμενοι κόπου, προκειμένου και κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος να υποδεχθούμε, να διδάξουμε, να υπηρετήσουμε με ασφάλεια όλους τους φοιτητές μας και τους ερευνητές” υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής τηρήθηκαν πλήρως τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων