29/01/2024 30/01/2024 Σε μήνυμα του για την εορτή των Τριών Ιεραρχών ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης επισημαίνει πως «αποτελεί μια σπουδαία ημέρα για τον Χριστιανισμό» και κάνει αναφορά, μεταξύ άλλων, στο νόημα των διδαχών του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Αναλυτικά το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για...
29 Ιανουαρίου, 2024 - 20:26
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2024 - 1:02

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Διαδώστε:
Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Σε μήνυμα του για την εορτή των Τριών Ιεραρχών ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης επισημαίνει πως «αποτελεί μια σπουδαία ημέρα για τον Χριστιανισμό» και κάνει αναφορά, μεταξύ άλλων, στο νόημα των διδαχών του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Αναλυτικά το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών:

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η 30η Ιανουαρίου αποτελεί μια σπουδαία ημέρα για τον Χριστιανισμό, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση, καθώς γιορτάζουμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων που εδώ και αιώνες έχουν ανακηρυχθεί από την Εκκλησία προστάτες των μαθητών και των Γραμμάτων.

Με τις διδαχές τους, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος νοηματοδοτούν διαχρονικά την πρόοδο που περνά μέσα από τη μελέτη, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την προώθηση της επιστήμης. Και, ταυτόχρονα, το παράδειγμά τους φωτίζει τον δρόμο της ατομικής και της συλλογικής ανόδου μέσα από την Παιδεία.

Σε ένα περιβάλλον που απαιτεί νέες δεξιότητες και που η μάθηση καθίσταται εξ ορισμού δια βίου, το μήνυμα που εκπέμπει η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι ότι μέσα από την Παιδεία μπορούμε να πετύχουμε τους προσωπικούς και, πρωτίστως, τους κοινούς μας στόχους: να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να είμαστε χρήσιμοι στους γύρω μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων