18/09/2019 18/09/2019 Ένας μοναδικός τάφος πολεμιστή του 2ου αιώνα μ.Χ. βρέθηκε στη νοτιοανατολική πόλη Uhersky Brod της Μοραβίας . Εκτός από τα σκελετικά κατάλοιπα, ο τάφος περιείχε ένα χάλκινο δοχείο μαζί με κουτάλα και χάλκινο μαχαίρι. Είναι η πρώτη ανακάλυψη αυτού του είδους από τη ρωμαϊκή περίοδο στην περιοχή, σύμφωνα με το τσέχικο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ο Tomas Chrastek, επικεφαλής του τμήματος...
18 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:59

Μοναδικός τάφος πολεμιστή της ρωμαϊκής περιόδου βρέθηκε στην Τσεχία

Διαδώστε:
Μοναδικός τάφος πολεμιστή της ρωμαϊκής περιόδου βρέθηκε στην Τσεχία
Ένας μοναδικός τάφος πολεμιστή του 2ου αιώνα μ.Χ. βρέθηκε στη νοτιοανατολική πόλη Uhersky Brod της Μοραβίας .
Εκτός από τα σκελετικά κατάλοιπα, ο τάφος περιείχε ένα χάλκινο δοχείο μαζί με κουτάλα και χάλκινο μαχαίρι. Είναι η πρώτη ανακάλυψη αυτού του είδους από τη ρωμαϊκή περίοδο στην περιοχή, σύμφωνα με το τσέχικο ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Ο Tomas Chrastek, επικεφαλής του τμήματος Αρχαιολογίας του Μουσείου της Μοραβίας Σλοβακίας δήλωσε ότι ο τάφος βρέθηκε τυχαία όταν, κατά την κατασκευή ενός αποχετευτικού δικτύου ομβρίων υδάτων, ένας εργαζόμενος είδε ένα χάλκινο αντικείμενο ανάμεσα στα χώματα στον κάδο του εκσκαφέα του.
Οι κατασκευαστικές εργασίες σταμάτησαν καθώς οι αρχαιολόγοι του μουσείου εξέτασαν το αντικείμενο και αναγνώρισαν ένα χάλκινο αγγείο μαζί με κουτάλα, που χρονολογούνται στη ρωμαϊκή περίοδο.

Σύμφωνα με τον Chrastek η ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε αποκάλυψε τον τάφο ενός πλούσιου ανθρώπου, σχεδόν σίγουρα ενός πολέμαρχου.

Στο πόδι του βρέθηκαν χάλκινα δόρατα και τέσσερις χάλκινες πόρπες που χρησιμοποιούνταν για την ένδυσή του. Μια μεγαλύτερη χάλκινη πόρπη από τη ζώνη του βρέθηκε στη μέση του, όπως και ένα χάλκινο μαχαίρι με διακοσμημένη λαβή.

Ο αρχαιολόγος σημειώνει ότι τα κτερίσματα ήταν πανάκριβες εισαγωγές αγαθών από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Πηγή: The Archaeology News Network

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων