18/01/2022 18/01/2022 Το Μουσείο Καποδίστρια – Capodistrias Museum πέρασε στην τελική φάση και πλέον βρίσκεται μεταξύ των 60 μουσειακών οργανισμών της Γηραιάς Ηπείρου που διεκδικούν το υψηλού κύρους βραβείο “Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς” (European Museum of the Year Award) για το 2022, το οποίο απονέμεται σε ετήσια βάση από το European Museum Forum υπό την αιγίδα του...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 11:38

Μουσείο Καποδίστρια: Στην τελική φάση για τη διεκδίκηση του βραβείου “Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς” 2022

Διαδώστε:
Μουσείο Καποδίστρια: Στην τελική φάση για τη διεκδίκηση του βραβείου “Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς” 2022

Το Μουσείο Καποδίστρια – Capodistrias Museum πέρασε στην τελική φάση και πλέον βρίσκεται μεταξύ των 60 μουσειακών οργανισμών της Γηραιάς Ηπείρου που διεκδικούν το υψηλού κύρους βραβείο “Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς” (European Museum of the Year Award) για το 2022, το οποίο απονέμεται σε ετήσια βάση από το European Museum Forum υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και την παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια -μία παρακαταθήκη, που όπως είχε δηλώσει ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας με την ευκαιρία της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου και του Υπουργείου Εξωτερικών, “ξεπερνά κατά πολύ τα εθνικά μας σύνορα”- το Μουσείο Καποδίστρια αποτελεί τη μοναδική ελληνική υποψηφιότητα για τη φετινή βράβευση.

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του European Museum Forum, που θα διεξαχθεί στο Estonian National Museum, στο Ταρτού της Εσθονίας (4-7 Μαΐου 2022).

Λίγα λόγια για το Μουσείο Καποδίστρια

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών είναι το πρώτο και μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια και στεγάζεται στην Κουκουρίτσα, μία από τις εξοχικές κατοικίες και κτήμα της οικογένειας του Ι. Καποδίστρια στην Κέρκυρα, η οποία έχει κηρυχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο, από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών υπήρξε το όραμα μιας σπουδαίας Κερκυραίας, της Μαρίας Καποδίστρια – Δεσύλλα (1898-1980), δισέγγονης του μικρότερου αδελφού του Κυβερνήτη, η οποία δώρισε την ιστορική οικία και κτήμα της Κουκουρίτσας, καθώς και τη συλλογή προσωπικών και οικογενειακών κειμηλίων των Καποδίστρια σε τρία πνευματικά ιδρύματα της Κέρκυρας – την Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, την Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (Παλαιά) και την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών – με σκοπό να λειτουργήσουν εκεί ένα Μουσείο αφιερωμένο στο “σπουδαίο τέκνο του Τόπου” και με την ευχή στο μέλλον να στεγαστεί εκεί το Αρχείο Καποδίστρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων