27/11/2020 27/11/2020 Ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη για την οικονομική ενίσχυση του, με έργα που διέθεσαν αφιλοκερδώς καλλιτέχνες που έχουν εκθέσει στο Μουσείο τα τελευταία χρόνια ή συνεργάζονται με το Πωλητήριό του, καθώς και φίλοι και υποστηρικτές του Μουσείου. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. -την ίδια...
27 Νοεμβρίου, 2020 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2020 - 12:38

Μουσείο Μπενάκη: Ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης

Διαδώστε:
Μουσείο Μπενάκη: Ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης

Ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη για την οικονομική ενίσχυση του, με έργα που διέθεσαν αφιλοκερδώς καλλιτέχνες που έχουν εκθέσει στο Μουσείο τα τελευταία χρόνια ή συνεργάζονται με το Πωλητήριό του, καθώς και φίλοι και υποστηρικτές του Μουσείου.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. -την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιούνταν η καθιερωμένη ετήσια κεντρική εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου (Benaki Gala)- και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ.. Θα πραγματοποιηθεί online σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα και θα περιλαμβάνει πάνω από 240 έργα από 138 καλλιτέχνες σε τιμές που ξεκινούν από 50 ευρώ.
Ο κατάλογος των έργων της δημοπρασίας είναι διαθέσιμος από σήμερα 26/11 σε σελίδα του διαδικτυακού τόπου του Μουσείου www.benaki.org
«Η πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας έργων τέχνης και αντικειμένων με την αρωγή των καλλιτεχνών, εντάσσεται στις γενικότερες ενέργειες του Μουσείου, που με τη συμβολή των υποστηρικτών του και της Πολιτείας διαχρονικά, παραμένει αφοσιωμένο στο έργο του και την αποστολή του» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Μουσείο, αναφερόμενο στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που έχουν περιπέσει οι φορείς του πολιτισμού μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο των μουσείων σε όλη την χώρα για δεύτερη φορά.
«Έτσι, με τον ίδιο τρόπο που το Μουσείο παρέμεινε ανοιχτό ηλεκτρονικά στις οθόνες του κοινού του, όπως ακριβώς οι εργαζόμενοί του συνέχισαν απρόσκοπτα το επιστημονικό και εκπαιδευτικό τους έργο, έτσι και η ηλεκτρονική δημοπρασία έργων καλλιτεχνών και συνεργατών, φίλων και υποστηρικτών του Μουσείου Μπενάκη ενώνει ψηφιακά την μεγάλη οικογένειά του και στηρίζει την αποστολή και τα προγράμματά του» καταλήγει η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων