20/05/2019 20/05/2019 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019 «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Μαΐου εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα “Το νόμισμα ως πηγή γνώσης του παρελθόντος” καθώς επίσης και...
20 Μαΐου, 2019 - 20:25

Νομισματική έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας

Διαδώστε:
Νομισματική έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019 «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Μαΐου εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα “Το νόμισμα ως πηγή γνώσης του παρελθόντος” καθώς επίσης και θεματική ξενάγηση στην περιοδική έκθεση του Μουσείου. Η περιοδική αυτή έκθεση, που θα διαρκέσει για περίπου ένα χρόνο, περιλαμβάνει νομίσματα που φυλάσσονται στις αποθήκες του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας, βρέθηκαν εις χείρας φυσικών προσώπων και δεν αποτελούν προϊόντα ανασκαφικής ή άλλης αρχαιολογικής έρευνας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν ο επισκέπτης να κατανοήση το νόμισμα ως φορέας ιδεών, τεκμήριο οικονομικών και κοινωνικών δομών, αλλά και των καλλιτεχνικών τάσεων της εποχής που τα δημιούργησε, με χρονικό ορίζοντα από τον 4ο αι. π.Χ. έως τον 17ο αι. μ.Χ.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκαν κυρίως στη νομισματοκοπία των κρατιδίων, που δημιουργήθηκαν στον ελλαδικό χώρο μετά την κατάκτηση της Πόλης από τους Φράγκους (1204), καθώς επίσης και στις εκδόσεις της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Δ. Ζαπαντιώτης

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων