22/01/2024 25/01/2024 Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ως Ερευνητικό Κέντρο, και σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard (Τμήμα Παγκόσμιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής) άρχισε σειρά επιστημονικών διαλέξεων, με κεντρικό θέμα: «Βιοηθική και Ορθοδοξία». Στην πρώτη συνάντηση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ Μανόλης Κέλλης, Καθηγητής του ΜΙΤ Βοστώνης, ενώ στη δεύτερη συνάντηση, με αφορμή την εορτή...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 16:04
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2024 - 15:45

Ο Καθηγητής π. Βασίλειος Καλλιακμάνης ομιλητής στη σειρά διαλέξεων με θέμα «Βιοηθική και Ορθοδοξία»

Διαδώστε:
Ο Καθηγητής π. Βασίλειος Καλλιακμάνης ομιλητής στη σειρά διαλέξεων με θέμα «Βιοηθική και Ορθοδοξία»

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ως Ερευνητικό Κέντρο, και σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard (Τμήμα Παγκόσμιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής) άρχισε σειρά επιστημονικών διαλέξεων, με κεντρικό θέμα: «Βιοηθική και Ορθοδοξία». Στην πρώτη συνάντηση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ Μανόλης Κέλλης, Καθηγητής του ΜΙΤ Βοστώνης, ενώ στη δεύτερη συνάντηση, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, εορτή της Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 (16:00-18:00) και εισηγητή τον π. Βασίλειο Καλλιακμάνη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εισήγηση θα επιχειρήσει να εντοπίσει τα κριτήρια τα οποία δίνουν οι Πατέρες και τα οποία έχουν καίρια σημασία και για την σημερινή εποχή. Θα εξετάσει πώς μπορεί ή πρέπει να διδαχθεί από τους Καθηγητές η κοινωνική ευθύνη, έτσι ώστε να εκπαιδεύουμε τους νέους (οι οποίοι θα γίνουν επιστήμονες, ιατροί, θεολόγοι, κληρικοί, πολιτικοί άρχοντες, δικηγόροι ή δικαστές) με γνώμονα πάντα την κοινωνική δικαιοσύνη; Πώς να εμφυσήσουμε στην ανθρωπότητα μία πιο ηθική αντίληψη του κόσμου γενικότερα και στην κοινωνία ειδικότερα; Πως φανταζόμαστε την παιδεία στο σημερινό σχολείο για την προετοιμασία των νέων στην κοινωνία της Τεχνητής Νοημοσύνης; Ποιά μπορεί να είναι η συμβολή των Τριών Ιεραρχών στο παραπάνω θέμα;

O εισηγητής της Εκδήλωσης, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλίας και σπούδασε στην Αθήνα, τη Θεσσα­λο­νί­κη, τη Γε­νεύη και το Φρίμπουργκ της Ελβετίας. Είναι Καθηγητής στον Τομέα Ηθικής και Κοι­νω­νιο­λογίας του Τμήματος Θε­­ολο­­γίας του Αρι­στο­­τελείου Πα­νε­πι­­στημίου Θεσ­σα­­λο­νίκης και δι­δά­­­σκει ηθική, βιοηθική, ποιμα­ντι­κή και συμ­βου­λευτική. Από το 1994 έχει την ευ­θύ­­νη της έκδοσης του πε­ρι­­ο­δι­κού «Ορ­θοδοξία» του Οικουμενικού Πα­τριαρ­χείου. Είναι μέ­λος τρι­ών Συνο­δικών Επιτρο­πών της Εκκλησίας της Ελλάδος και έχει δη­μο­­σιεύ­σει άρθρα σε πε­ρι­ο­δικά, συλ­­λογικούς τόμους και τόμους συνεδρίων. Από τον Οκ­τώ­­βριο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2014 αρθρο­γρα­φού­σε κάθε Κυ­ρια­κή στην εφημερίδα «Μα­κεδονία» της Θεσ­σα­­λο­νίκης, όπου δημοσιεύτηκαν 180 περίπου εκλαϊ­κευ­μένα άρ­θρα θεολογικού και κοινω­νικού περιεχομένου.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος (ΟΑΚ) στο YouTube.

Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση). Οι ακροατές, μπορούν να απευθύνουν τις ερωτήσεις κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μέσω της πλατφόρμας του Youtube.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων