27/02/2024 27/02/2024 Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με σκοπό την προβολή της τουριστικής εικόνας της περιοχής, συμμετείχε στην τουριστική έκθεση «45th International Tourism Fair» από 22 έως 25 Φεβρουαρίου που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι καθώς και στην «46th International Tourism Exhibition TRAVEL+» στην Βουδαπέστη, την ίδια χρονική περίοδο. Στην Έκθεση στο Βελιγράδι, όπου τιμώμενη χώρα...
27 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2024 - 12:57

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο Βελιγράδι και στην Βουδαπέστη

Διαδώστε:
Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο Βελιγράδι και στην Βουδαπέστη

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με σκοπό την προβολή της τουριστικής εικόνας της περιοχής, συμμετείχε στην τουριστική έκθεση «45th International Tourism Fair» από 22 έως 25 Φεβρουαρίου που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι καθώς και στην «46th International Tourism Exhibition TRAVEL+» στην Βουδαπέστη, την ίδια χρονική περίοδο.

Στην Έκθεση στο Βελιγράδι, όπου τιμώμενη χώρα ήταν φέτος η Ελλάδα, ο ΠΟΤΑΠ πρόβαλε και ανέδειξε το τουριστικό προϊόν της Πιερίας μέσα σε ειδικό χώρο στο περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ στην Βουδαπέστη συμμετείχε σε ενιαίο περίπτερο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.

Τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής στο Βελιγράδι εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Βεϊδαμενίδης, εκπροσωπώντας τον ΠΟΤΑΠ, είχε εποικοδομητικές επαφές με την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδος κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τουριστικούς φορείς, tour οperators, εκπροσώπους της Ελληνικής πρεσβείας αλλά και με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Σερβίας, όπου πρόβαλλε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη τουριστική πολιτική του ΠΟΤΑΠ.

Με αφορμή τη συμμετοχή στις δύο αυτές σημαντικές τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής ανέφερε: «Ο ΠΟΤΑΠ έχει αρχίσει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στα τουριστικά πράγματα του τόπου, με την αμέριστη συμπαράσταση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου αλλά και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων. Βασικός μας στόχος είναι η δυναμική παρουσία του προορισμού “Olympus Riviera Greece” στο χάρτη της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, καθώς και η συστηματική προβολή του, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού».

Επόμενες δράσεις του ΠΟΤΑΠ είναι η συμμετοχή στις ακόλουθες τουριστικές εκθέσεις:

– Βερολίνο (Γερμανία), 5-7 Mαρτίου 2024, ITB
– Πράγα (Τσεχία), 15-17 Μαρτίου 2024, 32nd International Tourism and Regional Tourism Trade Fair HOLIDAY WORLD & REGION WORLD

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων