08/12/2020 08/12/2020 Μεθαύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί διαδικτυακά εξαιτίας της πανδημίας το 27ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης, με θέμα «Ο ρόλος της Παιδείας στην προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», που διοργανώνει το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών σε συνεργασία με Υπηρεσίες της ΕΕ (DG COMM, DG EAC), υπό την αιγίδα του Έλληνα επιτρόπου και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 8:55

“H Παιδεία στην προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”

Διαδώστε:
“H Παιδεία στην προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”

Μεθαύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί διαδικτυακά εξαιτίας της πανδημίας το 27ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης, με θέμα «Ο ρόλος της Παιδείας στην προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», που διοργανώνει το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών σε συνεργασία με Υπηρεσίες της ΕΕ (DG COMM, DG EAC), υπό την αιγίδα του Έλληνα επιτρόπου και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ η επίσημη έναρξη των εργασιών του θα γίνει από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Στη συνέχεια θα χαιρετίσουν η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Διονύσιος Καλαμβρέζος, o Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας κ.ά. Παρεμβάσεις προβλέπονται επίσης από τον Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο, Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τον καθηγητή Φιλοσοφίας Λάμπρο Κουλουμπαρίτση.

 


Σκοπός του 27ου Συνεδρίου είναι να αποτυπώσει τις σχετικές με το θέμα τάσεις, εμπειρίες και προτάσεις και ταυτόχρονα να προωθήσει γόνιμο και δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού. Προσβλέπει επίσης, προστίθεται, να θέσει τις βάσεις προβληματισμών αναφορικά με τον ρόλο της παιδείας στην προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού, της συνεργασίας, της ισότητας, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και της αλληλεγγύης, δηλαδή τους βασικούς αξιακούς πυλώνες του «Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».
Το Συνέδριο εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν περίπου 200 σύνεδροι από 15 πόλεις σε 10 ευρωπαϊκά κράτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων