14/07/2022 14/07/2022 Λύση σε ένα πάγιο αίτημα των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων που απασχολούνται σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίνει η τροπολογία, που εισηγήθηκε σήμερα στη Βουλή η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Με την τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα, η συνολική διάρκεια των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίες...
14 Ιουλίου, 2022 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2022 - 16:23

Οριστική λύση δίνει το ΥΠΠΟΑ στην απασχόληση αποφοίτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικότητας Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Διαδώστε:
Οριστική λύση δίνει το ΥΠΠΟΑ στην απασχόληση αποφοίτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικότητας Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Λύση σε ένα πάγιο αίτημα των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων που απασχολούνται σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίνει η τροπολογία, που εισηγήθηκε σήμερα στη Βουλή η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Με την τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα, η συνολική διάρκεια των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίες καταρτίζονται μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και των αποφοίτων του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικότητας Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, να υπερβαίνει το ανώτατο συνολικό χρονικό διάστημα των πέντε ετών, όπως σήμερα ισχύει.

Με την ρύθμιση αυτή επιλύεται οριστικά το ζήτημα που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα σε καμία προκήρυξη με βάση το δίπλωμα ΙΕΚ, που διαθέτουν, επομένως και να επαναπροσληφθούν και να απασχοληθούν στο αντικείμενο, το οποίο έχουν επιλέξει ως μόνιμη απασχόληση.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι στη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων αξιοποιούνται οι απόφοιτοι Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικότητας Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, οι οποίοι διαθέτουν σημαντική εμπειρία από την απασχόλησή τους τα προηγούμενα έτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων