15/07/2021 15/07/2021 Πέντε μαθητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό της Οικονομικής Ολυμπιάδας και αυτή θα είναι η πρώτη ελληνική συμμετοχή. Στην Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών -Μάρκος Δραγούμης, συμμετείχαν 1.105 μαθητές από 135 Λύκεια της Επικράτειας, αλλά και σχολεία της ομογένειας. Στον τελικό γύρο αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι 5 μαθητές...
15 Ιουλίου, 2021 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2021 - 17:54

Πέντε Έλληνες μαθητές για πρώτη φορά στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Διαδώστε:
Πέντε Έλληνες μαθητές για πρώτη φορά στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Πέντε μαθητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό της Οικονομικής Ολυμπιάδας και αυτή θα είναι η πρώτη ελληνική συμμετοχή. Στην Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών -Μάρκος Δραγούμης, συμμετείχαν 1.105 μαθητές από 135 Λύκεια της Επικράτειας, αλλά και σχολεία της ομογένειας. Στον τελικό γύρο αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι 5 μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού (www.economicsolympiad.com) και οι οποίοι, μαζί με τους επιλαχόντες, είναι οι:

– 1η Θέση: Χρήστος Μανεσιώτης, Εκπαιδευτήρια Δούκα

– 2η Θέση: Γιάννης Διακαντώνης, Σχολή Μωραΐτη

– 3η Θέση: Παύλος Βλατάκης, 6ο ΓΕΛ Γλυφάδας

– 4η Θέση: Κριστιάν Σέλαρ, 8ο ΓΕΛ Αθηνών

– 5η Θέση: Κωνσταντένια Καλύβα, ΓΕΛ Ξυλοκάστρου

 

Αναπληρωματικοί:

– 6η Θέση: Αλκιβιάδης Ιωάννης Τουτζιαρίδης, Κολλέγιο Αθηνών

– 7η Θέση: Εκερέμ Χένα, 2ο ΓΕΛ Τρίπολης

– 8η Θέση: Δημήτριος Μάριος Καλύβας, 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

– 9η Θέση: Δημήτριος Βασιλικιώτης, Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής

– 10η Θέση: Βίκτωρας Κυρτσούδης, 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης “Μανόλης Ανδρόνικος”

Κεντρικός ομιλητής στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών ήταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε, «η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, στέκεται αρωγός στις προσπάθειες προώθησης της μάθησης και της παιδείας και υποστηρίζει τις δράσεις που ενισχύουν το χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό αναγνωρίζοντας τις θετικές του επιδράσεις σε ολόκληρη την οικονομία και στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Χαιρετισμούς απηύθυναν η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Παναγιώτης Καράμαλης από τα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο, και ο πρόεδρος του ΚΕΦίΜ Αλέξανδρος Σκούρας.

Στην εξεταστική επιτροπή συμμετείχαν ο Θεόδωρος Πελαγίδης, υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, o Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του ΚΕΠΕ, o Γεώργιος Πάνος, καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, o ‘Αρης Νότης, οικονομολόγος εκπαιδευτικός και αρχισυντάκτης του Περιοδικού «Ξενοφών», και ο ‘Αγγελος Αντωνόπουλος, οικονομολόγος εκπαιδευτικός, γραμματέας της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες της δεκάδας βράβευσαν μεταξύ άλλων η Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, γενικός διευθυντής της Inventio Consulting.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το διεθνές σκέλος της Οικονομικής Ολυμπιάδας θα διεξαχθεί στις 16-18 Σεπτεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων