21/08/2019 21/08/2019 Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου για εμπλουτισμό του σχολικού προγράμματος σπουδών με στόχο τον πληρέστερο εφοδιασμό των μαθητών με απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, με τον  κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, Πνευμονολόγο-Εντατικολόγο, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του Υπουργείου Υγείας και...
21 Αυγούστου, 2019 - 13:47

Πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία

Διαδώστε:
Πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου για εμπλουτισμό του σχολικού προγράμματος σπουδών με στόχο τον πληρέστερο εφοδιασμό των μαθητών με απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, με τον  κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, Πνευμονολόγο-Εντατικολόγο, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του Υπουργείου Υγείας και την κα. Βάσω Ευαγγελοπούλου, Πνευμονολόγο-Εντατικολόγο του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Οι ειδικοί παρουσίασαν στην Υπουργό, εκπαιδευτικό υλικό, όπως το τετράδιο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Μαθαίνω να μην καπνίζω» της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece, το οποίο στοχεύει να μεταδώσει με τρόπο εύληπτο στους μαθητές θετικά μηνύματα για τη ζωή, την υγεία, τον αθλητισμό και την καταπολέμηση της εξάρτησης του καπνού. Ζήτησαν, δε, την αρωγή του Υπουργείου στα προγράμματα ενημέρωσης των μαθητών και πρόληψης κατά του καπνίσματος που διενεργούν από κοινού με ένα επιτελείο διακεκριμένων επιστημόνων.

Η κα. Κεραμέως εξέφρασε την άποψη ότι η καταπολέμηση των εξαρτήσεων, όπως ο καπνός και τα ναρκωτικά, και η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής, πρέπει να ενταχθούν στις νέες θεματικές που εξετάζει το Υπουργείο και οι οποίες θα ενισχύσουν το υπάρχον σχολικό πρόγραμμα σπουδών, όπως και ο εθελοντισμός, η περιβαλλοντική προστασία, η προφύλαξη από φυσικές καταστροφές και άλλες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων